Нося ви документи, подписани от министър Владислав Горанов. Те показват,

...
Нося ви документи, подписани от министър Владислав Горанов. Те показват,
Коментари Харесай

Нинова: Превръщаме се в сметището на света

„ Нося ви документи, подписани от министър Владислав Горанов. Те демонстрират, че от 2014г. до2019г. 736 хиляди тона отпадъци от трети страни са влезнали в България. Също по този начин се внасяти 3 тона болнични боклуци в България ”. Това съобщи ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред " Дарик радио ".

„ Събитието на 2019г., което ще бъде и на2020г. и е събитието на бъдещето е водата, чистият въздух, чистата храна и горенето набоклуците в България. Много неща могат да се простят на една власт, само че не мога дапроумея по какъв начин е допустимо България да бъде превърната в сметището на света ”, разяснява Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия сподели и документ от министъра на околната среда и водите Нено Димов,който гласи, че 534 компании внасят боклука в България. " Дишаме рак, пием отрова.

Ще внесем законова смяна да забраним вкарването на боклуците от трета страна ”, изясни тя.Нинова напомни, че персонално е посетила с. Яворец и е видяла с очите си разпокъсаните балис отпадъци, в това число болнични, които вложителят желае да промива във водата населото и да пуска отпадъците в реката.Корнелия Нинова дефинира като дума на 2019г. – „ паника ”:

„ Имаше паника средсемействата за децата им във връзка за Закона за обществените услуги, паника средмедиците за заплатите им и за бъдещето на опазването на здравето, паника за хората дали щеимат вода ”.Нинова разяснява и представянето на Българска социалистическа партия на европейските и на локалните избори: „ Ниесме единствената партия, която усили броят на евродепутатите си. Също такаувеличихме общинските си съветници и кметове на локалните избори. " Тя означи, чекупеният и корпоративният избор, невалидните бюлетини и подмяната на същинския избор нахората са попречили на левицата да завоюва по-добри резултати на европейските и местниизбори.

„ Върху нашите претенденти имаше напън и закани, само че те се оправиха. Поздравявамвсички, които работеха за тези избори при доста тежки условия ”, съобщи Корнелия Нинова.

Лидерът на социалистите разгласи, че Българска социалистическа партия би трябвало да продължи по пътя, по който е поела - дабъде безапелационна съпротива и чиста и ясна опция, както и промяната в партията дапродължи.

„ Предстои ни и за пръв път в над 100 годишната ни история директен избор напредседател. Останалите европейските страни като Франция, Германия, Англия, Испания от дълго време са минали по този метод на избори. В другите страни това докара домобилизация в партиите, имам вяра, че и тук ще стане по този начин ”, изясни тя.„ Искам да продължа смяната в Българска социалистическа партия. Платформата, с която ме избраха бе „ Промяна вБСП, с цел да променим България ”. Три години вършим доста мъчителна смяна – шумна,публична, с разнообразни отзиви. Искам смяната да стане необратима, тъй като дава отговор наочакванията на хората ”, сподели Корнелия Нинова.

Тя даде образец с въвеждането на мандатност на народните представители до 3 мандата и до 2 мандата на ръководител на Българска социалистическа партия. „ Тези промени целят обновяване. На локалните избори имахме над 500 претенденти до 35 години. Това не се е случвало до момента в Българска социалистическа партия. Сигурна съм, че и другите систематични партии ще минат по този път.

Ще ни последват, само че доста закъсняха. Ние започнахме преди три
години, а те занапред ", добави Нинова.

„ Думата на 2020 година е храброст. Имаме потребност от смели хора, от отърсване от страха и апатията. Трябва ни храброст за промени и за визия напред ”, приключи Корнелия Нинова. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР