Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив върви уверено към

...
Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив върви уверено към
Коментари Харесай

"Локо" Пловдив продължава защитата на купата

Носителят на Купата на България " Локомотив " Пловдив върви решително към отбраната на трофея си. " Смърфовете " се класираха за 1/2-полуфиналите в шампионата след домакинска победа с 2:0 против втородивизионния ЦСКА 1948.

Пловдивчани започнаха по-активно и в 6-ата минута Лукас Масоеро направи необикновен пропуск, откакто ударът му с глава се отби от лявата греда на гостите. Три минути по-късно Диниш Алмейда стреля рисково, само че Даниел Наумов мазета.

Гостите бяха добре групирани в отбрана, а в нахлуване разчитаха на контраатаки, само че не успяваха да застрашат съществено вратата на " смърфовете ". В 31-ата минута Славчо Шоколаров стреля с левия крайник, само че удара му бе блокиран. Малко по-късно Дейвид Малембана засече с глава центриране от фаул, само че извънредно неопределено. След девет минути Димо Атанасов игра с ръка в наказателното поле на своя отбор след шут на Бирсент Карагарен и реферът Никола Попов отсъди дузпа. Зад топката застана опитният Димитър Илиев, който се разписа за 1:0.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме домакините продължиха да преобладават. В 62-ата минута реферът Никола Попов подвигна втори жълт картон на Димо Атанасов от гостите и го изгони от игра за непозволено прекъсване на Димитър Илиев. В 65-ата минута Наумов избави мощен удар на Йосип Томашевич. Две минути по-късно Бирсент Карагарен с акуратен удар от границата на наказателното поле осъществя за 2:0.

Постепенно темпото на игра спадна. В 80-ата минута Славчо Шоколаров стреля отдалеко, само че топката излезе в навън. До края на дуела и двата противника не сътвориха рискови положения за гол и с триумфа си " черно-белите " продължиха.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР