Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал вече

...
Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал вече
Коментари Харесай

Надал тренира и се готви за завръщането на корта

Носителят на 22 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал към този момент има мисли за  новия сезон. Испанецът, който възобнови тренировки преди няколко седмици след интервенция на бедрото, удостовери, че ще играе още веднъж. Той работи неуморно към тази цел през последните месеци.

" Добре съм, упражнявам и съм благополучен. Намирам се в добър стадий от живота си. Досега не знаех дали ще играя тенис още веднъж някой ден, а в този момент откровено имам вяра, че ще го направя. Все още не съм подготвен да кажа по кое време, само че мога да упражнявам все по-дълго и напредъкът е сериозен ", сподели Надал пред испанските медии.

" Знам, че болката в никакъв случай няма да изчезне, само че съм доста по-добре. Това е доста за мен. Да приказвам за тенис е напълно различен въпрос, както и равнището, на което ще мога да играя. Но стъпките към това да играя още веднъж бяха огромни и позитивни, за което се боря в няколко месеца. Убеден съм, че ще мога да кажа нещо по-конкретно през идващите седмици ", добави той.

След като получи травма на Откритото състезание на Австралия през януари и по-късно се отдръпна от няколко шампионата, в това число " Ролан Гарос ", Надал претърпя интервенция на 2 юни в Барселона и стартира своя дълъг интервал на възобновяване, от който в този момент стартира да излиза.

" Винаги съм имал вяра, че ще играя още веднъж. Колко? На какво равнище? Трудно е да се отговори на това. Никога не съм губил вяра, че ще играя. Нещата последователно се обясняват с времето. В момента съм на прав път ", разяснява още той.

37-годишният Надал сподели, че не си слага най-високите цели, като да играе на Олимпиадата в Париж или да реализира върха на Новак Джокович от 24 трофеи от Големия шлем. За него е триумф самото му завръщане на корта, когато не е имало светлина в края на тунела.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР