Носителят на 16 титли от “Големия шлем” и седемкратен шампион

...
Носителят на 16 титли от “Големия шлем” и седемкратен шампион
Коментари Харесай

Джокович не допусна изненада и осигури мечтан дуел с Федерер


Носителят на 16 трофеи от “Големия шлем” и седемкратен първенец в Австралия Новак Джокович за десети път в кариерата си подчини Милош Раонич и обезпечи на почитателите желан полуфинален конфликт с Роджър Федерер. Великият сърбин се нуждаеше от 2 часа и 53 минути за успеха с 6:4, 6:4, 7:6(1), като ще се изправи против Маестрото, по-рано избавил седем мачбола против Тенис Сандгрен.

Serbian sensation @DjokerNole def. Milos Raonic 6-4 6-3 7-6(1) to advance to his eighth #AusOpen semifinal, where he will meet Roger Federer for the 50th time. #AO2020 pic.twitter.com/ElT6H9jDAE
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 28, 2020
За 37-ми път Джокович е полуфиналист в шампионат от “Големия шлем” и продължава да бъде главен любимец за осми трофей в Мелбърн. Останалите четвъртфинали опълчват Рафаел Надал на Доминик Тийм и Александър Зверев на Стан Вавринка. Предстои ни 50-и конфликт сред Ноле и Роджър, като великият сърбин води с 26-23 победи.

From 2006 Monte-Carlo to 2020 #AusOpen...

Federer v Djokovic Part 50 is ON pic.twitter.com/fTTMwDzk3m
— Tennis TV (@TennisTV) January 28, 2020
Раонич бе един от двамата тенисисти без изгубен сет на четвъртфиналите, а през целия шампионат досега сервираше съвсем безупречно и му се бе налагало да отразява единствено осем брейк-бола. В първия сет обаче и двамата с Джокович изпитваха компликации в спечелването на лесни сервис-геймове, като съвсем във всеки имаше опция за пробив на противника.

Гигантът от Канада очевидно се представяше по-зле при ретурите и изключително при собствен втори сервис, което след това наклони везните в интерес на Ноле. Великият сърбин съумя да пробие от четвъртия си късмет в десетия гейм на първия сет и се възползва да поведе с 1:0, като може би от психическа позиция за Раонич бе най-важно да вземе първата част, с цел да повярва, че има късмет да надвие 16-кратния първенец от “Шлема”.

Back into the semis!

Defending @AustralianOpen champion Novak Djokovic rolls into the semifinals, where Roger Federer awaits. #AusOpen pic.twitter.com/zLP7XVixUx
— US Open Tennis (@usopen) January 28, 2020
Солидните ретури на Джокович наказваха рано-рано във втория сет моментните спадове в началния удар на Раонич и се стигна до ранен пробив. Както постоянно се случва, един-единствен брейк бе задоволителен за опитния сърбин да затвори сета, като от време на време спестяваше сила на посрещане в идващите геймове и разчиташе напълно на сервисите си, с цел да стигне до 6:4.

Правеше усещане, че Раонич постоянно се въвличаше в дълги разигравания от главната линия и евентуално се окуражаваше в случаите, когато надиграваше Джокович по този метод. Това обаче бяха по-скоро изключенията от правилото, а и форхендът на канадеца несъмнено го съобщи в най-важния му мач от шампионата. В доста моменти той приготвяше съвършено точката за довеждане докрай с уинър по оголената права, само че изкарваше топката в навън с предната страна на ракетата си. В композиция с няколко несполучливи ретура в основни моменти (също от форхенд) той не можа да сложи под съществено напрежение Джокович или да реализира пробив.

Вторият сервис-гейм на Джокович предложи малко повече страсти и конспирация, откакто Раонич влезе в разигравания и заложи на излизания на мрежата, които можеха да му обезпечат двоен брейк-бол. Невероятната отбрана зад главната линия на Ноле му разреши с впечатляващ лоб да лиши противника от уинър след воле и да стигне до 30-30. Впоследствие се стигна и до дюс, само че Раонич спря да бъде нападателен и разчиташе прекомерно доста на подсечения си бекхенд в разигравания, като в последна сметка сбърка и съобщи гейма.

Novak Djokovic pays tribute to Kobe Bryant with his initials and jersey numbers on his jacket during the warm-up #AusOpen pic.twitter.com/jgVZOnrrWf
— Nikhila (@kokudum) January 28, 2020
При 4:4 изненадващо Джокович взе медицински таймаут, с цел да смени контактните си лещи. Раонич трябваше да минава през огромни компликации, с цел да не допусне пробив при 5:5, като избави четири благоприятни условия и мина през шест дюса, само че устоя и си подсигурява тайбрек. В него обаче той стартира ужасяващо с обикновено сгрешен форхенд до мрежата, след това не можа да задмине излезлия на мрежата Джокович и се озова в голяма неволя при 1:5. Ноле бързо стигна до пет мачбола и я реализира с нов превъзходен ретур.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР