Носителката на две световни титли от първенства по художествена гимнастика

...
Носителката на две световни титли от първенства по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Вера Маринова представи книгата си „Обръчите на Венера“ в Благоевград 

Носителката на две международни трофеи от шампионати по художествена гимнастика Вера Маринова, наричана още „ кадифеният глас “, показа книгата си „ Обръчите на Венера “ в Благоевград. Тя дойде в регионалния център с Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика  и Невяна Владинова, вицепрезидент на Федерацията. Трите грации бяха посрещнати от кмета Илко Стоянов, който сервира комплимент – цветя на дамите и връчи почетен знак на Илиана Раева. 

Символите на художествената гимнастика благодариха на кмета Стоянов за безрезервната поддръжка в посока  развитието на най-красивия спорт в Благоевград. 

Книгата „ Обръчите на Венера “ еиздадена по мотив 70-годишнината от основаването на българската художествена гимнастика, ажанрът на четивото ехудожествена документалистика. 

В страниците ѝ са разказани най-големите достижения в българската художествена гимнастика през седемте десетилетия.

По време на срещата в Благоевград беше прожектиран и част от кино лентата на Българска национална телевизия, отдаден на юбилея на грациозния спорт, в който Вера Маринова споделя за успехите на родните гимнастички.

Зала „ 22 септември “ бе изпълнена с бъдещи „ златни девойки “, трениращи на територията на Благоевград, доведени от техните треньори и родители. 

По време на представянето на книгата от Община Благоевград бяха закупени бройки от печатните издания, като две от тях бяха поднесени като подарък и справочник на КХГ „ Пирин “ и клуб по естетическа гимнастика „ Прима “.

След края на формалното представяне на книгата Вера Маринова раздаде автографи на всички желаещи. 

Вера Маринова е стожер на художествената гимнастика в България. Освен играч и повторен международен първенец, тя е дългогодишен журналист в Българска национална телевизия, като по време на кариерата си е отразила множеството триумфи в 70-годишната история на този спорт. Автор е и на книгата, посветена на именития ни гимнастика Йордан Йовчев – „ Срещи с динозавър “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР