Носителката на четири титли от Големия шлем Наоми Осака се

...
Носителката на четири титли от Големия шлем Наоми Осака се
Коментари Харесай

Наоми Осака се завърна с победа на корта

Носителката на четири трофеи от Големия шлем Наоми Осака се завърна с победа на корта. Тя не беше играла от шампионата в Токио през септември 2022 година –. Тя си взе отмора поради ментални проблеми, а през юли роди и щерка си Шай.

26-годишната японка победи с 6-3, 7-6(9) германката Тамара Корпач в първия кръг на шампионата в Бризбън. Това беше и единственият мач от женската стратегия, който приключи през днешния ден поради неприятното време..

Срещу Корпач Наоми Осака осъществя пробив още при започване на първия сет, който ѝ разреши да го завоюва за единствено 38 минути игра.

По-равностойна беше втората част на мача, в която двете си размениха по два пробива. Японката сервираше за спечелването на мача при 5-3 гейма, само че не съумя. После тя имаше и два мачбола в тайбрека, само че отново не завоюва. След това Корпач имаше две благоприятни условия да вземе сета, само че и тя не съумя. При третата си опция да затвори мача Осака съумя да се оправи.

Във втория кръг двукратната шампионка от Australian Open ще срещне някогашната лидерка в международната класация Каролина Плишкова. Чехкинята почива в първия кръг като сложена под номер 16 в схемата. Плишкова има три трофеи в Бризбън и завоюва 16 от последните си 17 мача тук. Един от тях беше точно против Осака през 2020 г.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР