Носителката на 2 титли от Уимбълдън Петра Квитова стартира по

...
Носителката на 2 титли от Уимбълдън Петра Квитова стартира по
Коментари Харесай

Нова изненада: Двукратна шампионка от Шлема не спечели сет и напусна АО във втори кръг

Носителката на 2 трофеи от Уимбълдън Петра Квитова започва по отличен метод своя сезон, спечелвайки и двата си мача на United Cup и достигайки до четвъртфиналната фаза на мощния шампионат в Аделаида. Тя откри победоносно и присъединяване си на тазгодишния Аустрелиън Оупън, само че във втория си дуел през днешния ден бе надиграна от международната №39 Анхелина Калинина. Украинката бе по-постоянна в изявите си в хода на срещата и справедливо се поздрави с успеха след 7:5 6:4, като по този метод се класира за третия стадий на надпреварата, където ѝ следва да премери сили с победителката от конфликта сред Барбора Крейчикова и Клара Бюрел.

В откриващите си минути дуелът бе извънредно равносилен, като и двете тенисистки си взимаха безпроблемно подаванията. Чехкинята бе по-инициативната от двете и не се колебаеше да форсира топката при комфортна опция и да провокира неправилност от отсрещната страна. В края на сета обаче двукратната шампионка от Шлема доста намали равнището си, започвайки да бърка от привидно изцяло рутинни позиции, което разреши на украинката да нанесе късен пробив и да прибави дебютната част към своята сметка.

Във втория сет Калинина бе свела пропуските си до абсолютния най-малко, до момента в който съмненията в представянето на чехкинята продължиха. Квитова на два пъти бе изправена пред заплаха от загуба на подаването си и въпреки да се избави с помощта на чудесно ориентирания си сервис, то в деветия гейм непредизвиканите ѝ неточности натежаха и доведоха до брейк на нула в актива на 39-ата в света, която след тъкмо 2 часа престой на корта можеше да ликува с крайната победа.

She`s done it! In just her second appearance, Anhelina Kalinina reaches the third round - a career-best performance at a Grand Slam!

She defeated 2x Wimbledon champion and 2019 Australian Open finalist Petra Kvitova 7-5 6-4
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР