Носенето на предпазна маска вече става задължително и в търговски

...
Носенето на предпазна маска вече става задължително и в търговски
Коментари Харесай

Маските стават задължителни на закрити обществени места в столицата

Носенето на защитна маска към този момент става наложително и в търговски обекти, железопътни гари, автогари, летище София, административни институции. Всички лица, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити публични места, на които има скупчване на хора, да съблюдават физическа отдалеченост от 1,5 м. Всички работодатели и органи по назначение би трябвало да провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните пространства. Провеждане на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца склинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания.

Противоепидемичните ограничения не се отнасят за спортуващите на закрито, за личния състав и клиентите на заведенията за хранене и забавление и за децата до 6 години.

По отношение на огромните търговски обекти, вид мол, е направено конкретизиране, че жителите следва да носят защитни маски при посещаване на обособените търговски обекти в границите на мола, само че не и в общите елементи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР