Носенето на маски вероятно няма да отпадне от 1 април.

...
Носенето на маски вероятно няма да отпадне от 1 април.
Коментари Харесай

Носенето на маски вероятно няма да отпадне на 1 април

Носенето на маски евентуално няма да отпадне от 1 април. Това стана ясно от доктор Александър Симидчиев от Демократична България ". На въпрос на Георги Любенов по отношение на носенето на маски след 1 април, депутатът сподели данни за честотата на заболеваемостта от ковид.

" Много от регионите още не са влезнали даже в жълтата зона. При това състояние имаме огромен % на позитивните проби, към момента са към 11%. без значение, че броят на тестванията понижава, процентът на позитивните остава висок ", изясни доктор Симидчиев.



" В международен мащаб има страни, които се оправят добре, такива, които се оправят приблизително и такива, които не се оправят с разпространяването на инфекцията. И в случай че в Украйна нула нови случаи се дължи на това, че там има различен приоритет и не се оповестяват, то в България сме с към 1300 случая приблизително дневно ", добави Симидчиев.



Депутатът прикани хората да се имунизират.

От 1 април се готвят и други промени - отговорността за налагането на избрани здравни ограничения на районно равнище минава към основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Регионалните здравни инспекции също ще могат да взимат сами решения на база епидемиологичната конюнктура в районите. Решението ще стане факт със заповед от здравния министър.

Вчера Министерският съвет разгласи завършек на изключителната епидемиологична конюнктура от 1 април, до момента в който доцент Кунчев се разгласи за удължаването ѝ с още две седмици.

" Извънредната епидемиологична конюнктура просто няма да продължи в същия тип, в който е била в този момент ", посочи доктор Симидчиев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР