Норвежкото чудо Ерлинг Холанд ще пропусне втори пореден мач във

...
Норвежкото чудо Ерлинг Холанд ще пропусне втори пореден мач във
Коментари Харесай

Ерлинг Холанд пропуска втори пореден мач във Висшата лига

Норвежкото знамение Ерлинг Холанд ще пропусне втори следващ мач във Висшата лига на Англия поради травмата в крайници, която го извади от последните два дуела.

Мениджърът на клуба Хосеп Гуардиола разгласи, че това значително не ги изненадва, а очакванията му са голмайсторът да бъде подготвен за мачовете от международното клубно състезание в Саудитска Арабия.

" Не мисля, че ще го използваме в събота. Но може пък изненадващо да ми кажат някаква добра вест. Кой знае ", съобщи Гуардиола пред репортерите преди гостуването на Кристъл Палас на следващия ден.

Холанд пропусна предходната неделя, а също по този начин и не беше в групата за. Травмата включва отичане и наблягане в костта, само че също по този начин може да прогресира до сериозна стрес-фрактура. Въпреки това Гуардиола сподели, че не се тревожи за 23-годишния състезател, който има 14 гола в лигата този сезон.

" Не, не. За момента нямаме строшаване, няма фрактура. Просто наблягане. Понякога тези играчи се възвръщат по-бързо, от време на време по-дълго. Лекарят сподели, че би трябвало да го одобряваме ден за ден, седмица по седмица, да следим по какъв начин се усеща той. И сега, когато няма признаци или не усеща болежка, той ще бъде подготвен да играе още веднъж “, добави мениджърът с усмивка.

Евентуално негово неявяване би било огромен удар върху головата мощност на клуба, поради въздействието на Холанд върху резултатите. Сити, които предходната година завършиха с требъл, в този момент са на 4-о място с 33 точки от 16 мача, изоставайки на 4 от водача Ливърпул. Гуардиола добави, че Холанд през вчерашния ден и през днешния ден е имал лекуване и процедури отвън града и се е върнал.

" Лекарите са хората, които ще кажат последно какво е положението му. Още веднъж ще го проверим в събота, след мача. Ерлинг ще пътува с нас до Саудитска Арабия, само че ще забележим дали там ще може да играе – в първия, във втория или в двата мача ", добави той.

Полуфиналният мач за Сити е на 19-и декември във вторник, против Урава Ред Даймъндс (Япония). Финалната среща е в неделя.

В Кристъл Палас проблемите не са по никакъв начин малко. Орлите са на 15-о място с 16 точки, на 7 над зоната на изпадащите. Опитният им управител Рой Ходжсън ще би трябвало да прави състав без осем от главните си футболисти, само че все пак Гуардиола чака съществено предизвикателство.

" Начинът, по който се пазят, е брилянтен. Ще бъде доста сложен мач. Откакто съм пристигнал в Англия нямам спомен за лесна среща с тим, воден от Рой Ходжсън ", показа испанецът.

Специалистът е на 76 години, а идващото запитване беше дали се вижда на неговите години като треньор.

" Не мисля. Феноменално е да видиш огъня и пристрастеността от футбола в човек на тази възраст ", счита той..

След това се изрече положително и за номинирането на. Тя ще свири мача Фулъм – Бърнли на 23-и декември.

" Отлична концепция, повече от добре пристигнала! Надявам се повече дами да получат подобен късмет, съобщи отново с усмивка Гуардиола.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР