Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи

...
Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи
Коментари Харесай

Норвегия отменя карантината за неваксинирани пътници

Норвежките управляващи отстраняват условието за карантина за неимунизираните пасажери , идващи в страната. Мярката влиза в действие в 00:00 ч. тази нощ. По информация на посолството ни в Осло, жителите, които все още са сложени под карантина при влизане в страната, се освобождават от нея от среднощ , осведомят от Министерството на външните работи.

Остава в действие условието за предварителна онлайн регистрация на всички пътуващи до Норвегия, без значение от имунизационния им статус. Запазва се условието неимунизираните пасажери да показват негативен резултат от тест за COVID-19 , изработен в границите на до 24 часа преди влизане на територията на Норвегия (или качване на самолета) и тестване на граничния пункт.

Считано от 26 януари 2022 година, карантината за членове на домакинство на потвърдено инфектиран с вируса може да бъде сменена с всекидневно тестване за COVID-19.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към дипломатическото ни посланичество в Осло на телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен тел. номер отвън работно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на e-mail адреса на посолството: [email protected].
 Норвегия изисква отрицателен Коронавирус тест от идващите Обновена
Норвегия изисква отрицателен Коронавирус тест от идващите

Българите би трябвало да попълнят регистрационен формуляр преди пътуване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР