Норвежки съд призна днес за виновен по обвинения в убийство

...
Норвежки съд призна днес за виновен по обвинения в убийство
Коментари Харесай

Норвежки съд призна за виновен мъжа, който уби петима души с лък в Конгсберг

Норвежки съд призна през днешния ден за отговорен по обвинявания в ликвидиране и опит за ликвидиране Еспен Андерсен Братен, който намушка и умъртви пет индивида и рани четирима в южната част на страната при офанзива против инцидентни хора с лък и нож през есента на предходната година, съобщи Асошиейтед прес. 

Районният съд в град Бускеруд осъди Братен на наложително психиатрично лекуване. Трима правосъдни психиатри, които оцениха положението му, стигнаха до заключението, че той страда от параноидна шизофрения и че по време на офанзивата на 13 октомври предходната година е бил ненормален. Както прокуратурата, по този начин и отбраната му, желаеха той да бъде настанен за наложително психиатрично лекуване. 

Андерсен Братен бе приет за отговорен по 11 обвинявания в опит за ликвидиране поради това, че е стрелял по хора с лък в Конгсберг - бивш миньорски град с население от 26 000 души. По време на нападението той е носил 62 стрели и четири ножа.    

Тричленният състав на съда сподели, че по време на процеса, който стартира предишния месец, обвиненият обяснил, че " решил да убива хора, с цел да може да реализира прераждане ". " Той призна, че си е мислел, че ще ослепее. Поради това обвиненият е вярвал, че е извънредно неотложно да убива ", обясниха съдиите. 
Адвокатът на 38-годишния мъж сподели пред норвежката телевизия, че клиентът му е имал " халюцинации от религиозно и магическо естество ". 

" Имаме си работа с болен човек. Такъв, който не може да носи виновност ", съобщи прокурор Андреас Кристиансен  в заключителната си тирада по делото. 

Братен беше задържан повече от половин час откакто почнал да стреля с лък в магазин за хранителни артикули и да нападна хора в домовете им. След като лъкът му се счупил, той траял нападението си с ножове.

Той ще би трябвало да заплати и компенсации на жертвите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР