Норвежката Терезе Йохауг спечели първа победа за сезона за Световната

...
Норвежката Терезе Йохауг спечели първа победа за сезона за Световната
Коментари Харесай

Терезе Йохауг с първа победа в Световната купа по ски бягане след двугодишното наказание заради допинг

Норвежката Терезе Йохауг завоюва първа победа за сезона за Световната купа по ски тичане, откакто победи в интервалния старт на 10 километра типичен жанр в Рука, Финландия.

Therese #Johaug: "Response from the Finnish audience was amazing. Meant a lot for me. " #rukanordic #FisCrossCountry pic.twitter.com/vlUI0sFtuN
— V-tyyli (@Vtyyli) November 25, 2018
30-годишната Йохауг, която пропусна последните два сезона, в това число и Олимпийските игри в Пьончан, се завърна след изтърпяване на наказване за приложимост на допинг и сподели, че не си е губила времето през тези 24 месеца. Още доникъде на дистанцията Йохауг натрупа голяма преднина пред съперничките си и в последна сметка финишира с време от 28:02.5 минути, като остави на 22.5 секунди зад себе си шведката Шарлоте Кала и на 32.8 секунди сънародничката на Кала Ебба Андерсон, допълнили почетната стълбичка.

Четвърта в днешния старт приключи норвежката Ингвилд Флугстад Йостберг с пасив от 49.5 секунди, а пета завърши рускинята Юлия Белорукова на 54.9 секунди, която в събота завоюва спринта, с който публично бе открит сезонът. Челната шестица се добави от представителката на домакините от Финландия Криста Пармакоски, която изостана с 55.5 секунди от Йохауг. По-късно през днешния ден е стартът на 15 километра при мъжете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР