Норвежката полиция арестува бившия командир от руската наемническа армия Вагнер

...
Норвежката полиция арестува бившия командир от руската наемническа армия Вагнер
Коментари Харесай

Кадър на „Вагнер” е арестуван в Норвегия при опит да се върне в Русия - уплашил се да не го предадат на Украйна

Норвежката полиция арестува някогашния пълководец от съветската наемническа войска " Вагнер " Андрей Медведев по съмнения, че се е опитал незаконно да пресече границата с Русия, откакто е кандидатствал за леговище в Норвегия по-рано тази година, заяви юристът на арестувания, представен от Ройтерс.

Медведев се е опитал да стигне до Колския полуостров след залез слънце, написа Barents Observer.

От изданието означават, че карцерът е осъществен броени часове откакто някогашният пълководец от „ Вагнер “ се е срещнал с техни публицисти. По време на диалога той е изглеждал разтревожен и е изразил опасения, че може скоро да го екстрадират в Украйна. Той е декларирал, че връщането в Русия, откъдето е избягал, ще е по-безопасно за него, в сравнение с да го предадат на Украйна.

27-годишният някогашен боен от " Вагнер " е споделил пред публицистите, че счита да пресече границата, и търси човек с автомобил, с който би могъл да влезе на съветска територия.

Скоро по-късно Медведев евентуално е тръгнал към граничното село Гренсе-Якобселв – от Русия го дели единствено плитка река. Именно там Медведев е арестуван от норвежката полиция.

Преминаването на границата на Норвегия с Русия е разрешено единствено през пропускателните пунктове, припомня Ройтерс.

Адвокатът на Медведев твърди, че той не е имал желание да бяга в Русия а единствено търсел мястото, откъдето е пристигнал в Норвегия през януари. Тогава той сподели, че желае да получи леговище, тъй като се опасява за живота си, откакто е станал очевидец на убийства и издевателства над военнопленници в Украйна.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР