Норвежецът Ветле Кристиансен постигна първи успех за сезона за Световната

...
Норвежецът Ветле Кристиансен постигна първи успех за сезона за Световната
Коментари Харесай

Ветле Кристиансен с първи успех за сезона за Световната купа по биатлон след триумф в масовия старт в Йостерсунд

Норвежецът Ветле Кристиансен реализира първи триумф за сезона за Световната купа по биатлон, откакто трумфира в всеобщия старт на 15 километра в шведския зимен център Йостерсунд. Кристиансен повали всичките 20 цели и измина трасето за 35:17.0 минути. Така той записа четвърта победа в кариерата си и първа от тъкмо преди една година, когато завоюва всеобщия старт в Отепя (Естония). Втори остана сънародникът му Йоханес Дале с един пропуск в последната пукотевица и пасив от 9.1 секунди.

Французинът Ерик Перо записа първи самостоятелен подиум в кариерата си, откакто финишира трети на 12.3 секунди с една неточност в стрелбата.

Кристиансен имаше четири подиума този сезон преди надпреварите в Йостерсунд. Така той ще се бори със съотборника си Стурла Холм легрейд за второто място в Световната купа. Преди надпреварата в Йостерсунд той имаше 178 точки пасив от Легрейд. Тази преднина понижа на 116 след мощното показване на Кристиансен в шведския зимен център.

Остават три надпревари от сезона в Холменколен идващия уикенд.

Носителят на Световната купа Йоханес Тингнес Бьо и Тарей Бьо не участваха в стартовете в Швеция, откакто се заразиха с ковид в Нове Место предишния уикенд.

Състезанието мина без българско присъединяване.

В генералното класиране за Световната купа след 18 старта води Йоханес Тингнес Бьо води с 1319 точки, втори е норвежецът Стурла Холм Легрейд с 948, а на трета позиция е Ветле Кристиансен с 832 точки. Владимир Илиев е на 46-а позиция със 70 точки.

В подреждането за дребния бистър глобус в всеобщия старт един кръг преди края Кристиансен е водач с 210 точки пред Дале, който има 188.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР