Норвегия започна с категорична победа на Европейското първенство по футбол

...
Норвегия започна с категорична победа на Европейското първенство по футбол
Коментари Харесай

Норвегия стартира с убедителен успех на Европейското за жени

Норвегия стартира с безапелационна победа на Европейското състезание по футбол за дами, откакто надигра дебютанта Северна Ирландия с 4:1 на стадион „ Сейнт Мери‘с “ в Саутхемптън. По този метод скандинавките оглавиха група А, където са още домакините от Англия и Австрия, разкрили шампионата с най-малък триумф с 1:0 за „ лъвиците “ .
Гуро Райтен вкара четвъртия гол за норвежките.
Норвежките, водени от огромната си звезда Ада Хегерберг, някогашна носителка на „ Златната топка “, обезличиха противника след три бързи гола в границите на първия половин час на дуела. Джули Блакстад даде звук в 10-та минута, а единствено три по-късно Фрида Маанум повиши на 2:0. Класиката бе завършена от Каролин Хансен от дузпа.

В началото на втората част северноирландките понижиха изоставането си след точната намеса на Джули Нелсън, само че скоро по-късно Норвегия си върна преднината от три гола разлика след попадението на Гуро Райтен. Хегерберг също откри задачата, само че голът й бе анулиран след интервенция на Системата за видеоповторение (ВАР).

Следващият мач на Норвегия е против Англия на 11 юли, понеделник, от 22:00 часа българско време, до момента в който малко по-рано денем Австрия играе със Северна Ирландия, като и двата отбора ще търсят първи точки в тазгодишното издание на Европейското за дами. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР