Норвегия, световен лидер в производството на коли с нулеви емисии,

...
Норвегия, световен лидер в производството на коли с нулеви емисии,
Коментари Харесай

Норвегия се отказва от данък Тесла

Норвегия, международен водач в производството на коли с нулеви излъчвания, ще се откаже от " налог Тесла ". Тази оспорвана мярка целеше да понижи данъчните преимуществата, давани на огромните електрически лимузини, съобщи Франс прес.

Проектът за налога, който трябваше да стартира да се ползва през 2018 година, бе " заровен " след компромис по бюджета сред дясното държавно управление и неговите съдружници от дясно център, който бе показан късно нощес.

" Това е щастлив ден ", със удовлетворение съобщи Кристина Бю, общоприет секретар на Асоциацията на електрическия автомобил.

Макар Норвегия да е най-големият производител на въглеводороди в Западна Европа, управляващите вкараха редица ограничения, които подтикват пазаруването на електрически коли: те са облагодетелствани от съвсем нулеви налози и цената им е доста конкурентна, отбелязва Агенция Франс Прес.

Резултатът: колите с нулеви излъчвания са над 20 на 100 от новорегистрираните коли, а този дял е невиждан на международно ниво.

В проектозакона за финансите на страната държавно управление въпреки всичко предложи през октомври да бъде анулирано едно от данъчните облекчения за електрически коли с тегло над 2 тона.

Това предложение незабавно бе кръстено " налог Тесла ", тъй като визира преди всичко първокласните модели на американския производител Тесла (Tesla). Ако беше влезнала в действие тази мярка, една Тесла Хикс щеше да нарастне с близо 70 000 крони или 7500 евро.

Норвегия си е сложила амбициозната цел към 2025 година всички нови коли, които се продават на територията й, да бъдат с нулеви излъчвания.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР