Норвегия може да поеме водеща роля във възстановяването на един

...
Норвегия може да поеме водеща роля във възстановяването на един
Коментари Харесай

Норвегия иска да поеме водеща роля във възстановяването на един от регионите на Украйна

Норвегия може да поеме водеща роля във възобновяване на един от засегнатите от съветската експанзия украински райони.

Според Ukrinform, заместник-началникът на кабинета на украинския президент, Кирило Тимошенко, заяви това в Telegram след срещата си с посланика на Кралство Норвегия в Украйна, Ерик Сведал.

" Нашата цел е да създадем всичко допустимо, с цел да могат хората да се върнат по домовете си допустимо най-скоро. За задачата би трябвало да сме надеждни сътрудници и да създадем ясни процеси. В момента взаимно със Световната банка се работи по пресмятане на разноските за възобновяване на всяко от оборудванията. Освен това се възнамерява да се дефинират източниците на финансиране на реставрационните работи ", сподели Тимошенко.

Според него Норвегия, както всяка друга партньорска страна, може да поеме водеща роля във възобновяване на някой от районите, наранени от съветската експанзия. За задачата е създаден проект за бързо възобновяване за всеки район.

На собствен ред посланикът акцентира, че двете страни са надеждни сътрудници. Норвегия дава както военна, по този начин и филантропична помощ на Украйна.

Сведал също означи значимостта на усилване на осъществяването на двустранни планове и стратегии с присъединяване на украински и норвежки структури.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР