Northwestern привлича Лорета Линч да ръководи преглед на механизмите за отчетност на отдела по лека атлетика след съдебни дела за тормоз

...
Северозападният университет обяви във вторник независим преглед на механизмите за
Коментари Харесай

Северозападният университет обяви във вторник независим преглед на механизмите за отчетност на училището и културата на факултета по лека атлетика, тъй като университетът е изправен пред няколко съдебни дела, твърдещи за малтретиране в рамките на неговата футболна програма.

Прегледът, който ще бъде ръководен от бившия главен прокурор на САЩ Лорета Линч, ще „разгледа културата на Northwestern Athletics, за да се увери, че е в съответствие с мисията и ценностите на университета“ и въведените механизми за „откриване, докладване и реагиране на потенциално неправомерно поведение в програмите си по лека атлетика“, се казва в изявление на училището.

Празен Райън Фийлд, дом на северозападния футбол, на 11 юли 2023 г. в Еванстън, Илинойс. (Brian Cassella/Chicago Tribune/Tribune News Service чрез Getty Images) Празен Райън Фийлд, дом на северозападния футбол, на 11 юли 2023 г. в Еванстън, Илинойс. (Brian Cassella/Chicago Tribune/Tribune News Service чрез Getty Images) Brian Cassella/Chicago Tribune/Tribune News Service/Getty Images

Училището е посочено в множество съдебни дела, в които се твърди, че малтретирането е извършено в неговия футболен отбор, както CNN съобщи по-рано. През юли училището обяви нови мерки срещу малтретирането във футболния отбор, включително поставяне на монитор в съблекалнята и обучение срещу малтретирането.

„Решен съм, че с помощта на главния прокурор Линч ще станем лидер в борбата с практиката на малтретиране в междуучилищната атлетика и модел за други университети“, каза президентът на университета Майкъл Шил в изявлението.

Линч ще започне работата си незабавно и резултатите ще бъдат оповестени публично в края на нейния преглед, според университета.

The Weber Арка в Северозападния университет на 13 ноември 2020 г. в Еванстън, Илинойс. Северозападните дипломирани студенти гласуваха да се обединят след години на организиране. (Jose M. Osorio/Chicago Tribune/Tribune News Service чрез Getty Images) Арката на Вебер в Северозападния университет на 13 ноември 2020 г. в Еванстън, Илинойс. Северозападните дипломирани студенти гласуваха да се обединят след години на организиране. (Хосе М. Осорио/Chicago Tribune/Tribune News Service чрез Getty Images) Хосе М. Осорио/Chicago Tribune/Tribune News Service/Getty Images

Проблемите с училищната футболна програма навлязоха в центъра на националното внимание, след като ученическият вестник The Daily Northwestern цитира няколко бивши играчи, които говориха за предполагаемо малтретиране и расизъм.

Проверка от трета страна, извършена тази зима от бивш генерален инспектор на Илинойс, установи продължаващо малтретиране, включително „принудително участие, голота и сексуални действия с унизителен характер“, каза Шил в писмо, което обяви прекратяването на старши треньора Пат Фицджералд.

Въпреки че разследването не откри "надеждни доказателства", че Фицджералд е бил наясно с предполагаемото малтретиране, главният треньор е в крайна сметка отговорен за културата на отбора, пише Шил. Фицджералд отрече да знае каквото и да било за подигравка в програмата.

Уейн Стърлинг и Стив Алмаси от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР