Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Кабинетът актуализира бюджета

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Актуализация на бюджета предложи държавното управление. Промяната ще е нужна, с цел да се извърши мярката 60/40, с която би трябвало да се помогне на работодателите и служащите, наранени от изключителното състояние поради ковид.

Още довечера държавното управление ще заседава изключително онлайн, с цел да одобри и внесе план за актуализация на бюджета. Мярката 60/40 ще коства на хазната сред 1 милиард и 1,5 милиарда лв.. Актуализацията ще би трябвало да бъде гласувана и от Народното събрание.

Като го минем, ще ви осведомяваме за него, че е признато, само че имат още малко да доработим, с цел да влезем за актуализация в Народното събрание, изясни министър председателят Бойко Борисов. Той заяви още, че финансовият министър Владислав Горанов и общественият министър Деница Сачева ще изпратят до Еврокомисията решението за свързаната с мярката актуализация на бюджета. За да може да бъде позволена държавна помощ за бизнеса. Борисов чака до 24 часа от Брюксел да върнат отговор и да разрешат актуализацията.

Министър Горанов не можа да каже точната сума, с която ще се актуализира бюджетът. Още вършим разбори, милиарди са, с цел да можем да сме сигурни, че страната ще може да финансира своите задължения, сподели той. Според него внасянето на плана в Народното събрание може да стане още на следващия ден до обяд. За да може до края на идната седмица, паралелно с дебатите в Народно събрание, свързани със Закона за енергетиката и цената на газа, да минем и дебата за държавния бюджет, посочи Горанов.

По-рано от Българска социалистическа партия обявиха, че биха подкрепили актуализация на бюджета, само че първо ще се срещнат с параметрите, които предлага държавното управление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР