Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Окончателно: И армията ще следи за мерките срещу коронавируса

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Военни ще могат да се включват в използването на ограниченията при изключителното състояние, обвързвано с ковид. Те ще могат да вършат инспекции за идентичност и да задържат жители до идването на органите на Министерство на вътрешните работи. Това гласят текстове в Закона за ограниченията по време на изключително състояние, който депутатите гласоподават на второ четене. След близо 8 часа диспути по-голямата част от закона бе признат.

От Българска социалистическа партия изрично отхвърлиха да го поддържат. СпоредИван Иванов от левицата, включването на армията ще сътвори напрежение измежду хората. Ние приехме решение за въвеждане на изключително състояние. Включването на армията в този ексклузивен закон, в тази обстановка, в случай, че нейните функционалности са отредени в други закони, доста тъкмо и ясно написани, би основало суматоха в популацията, сподели той.

Патриотите опонираха, че може да се наложи потреблението на армията, в случай че обстановката ескалира. Нима не видяхме интервенция на армията и във Франция. Нима пострадаха техните демокрации от това. Защо да не използваме ресурса на Българската войска? Нали по този метод жителите ще бъдат по сигурни, че ограниченията, които са наложени, ще се съблюдават, обърна се към социалистите Юлиан Ангелов от „ Обединени патриоти “.

От ГЕРБ пък показаха, че това е мярка, залегнала в закона за сигурността на българските жители.

Законът не разрешава визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения и заведения за хранене, както и в огромни търговски центрове огромни търговски центрове вид мол.

Рестрикциите се отнасят също и за спортни и културни мероприятия. Не се позволяват свиждания в пандизите. Спират се и командировките.

Българските жители, които възнамеряват екскурзии зад граница наложително ще би трябвало да си вършат медицински застраховки.

Парламентът реши още министърът на опазването на здравето да може да вкарва още ограничения и ограничавания, избрани в закона за изключителното състояние.

Работодателите ще вкарват опция за отдалечена работа за чиновници, а в случай че това е невероятно, би трябвало да обезпечават безвредни и здравословни условия на труд.

Работодателите ще могат да дават единствено заплатен годишен отпуск на чиновниците, до една втора от него без тяхното единодушие.

До анулацията на изключителното състояние стопират да текат последствията от забавеното заплащане на изискуеми задължения като лихви и неустойки. Това се отнася и за предварителна дължимост, повреждане на контракти и изземване на движимости, одобриха още депутатите, гласувайки дефинитивно текстовете в закона.

Продължава разискването на други текстове в закона.

Преди това депутатите от Българска социалистическа партия обявиха изрично, че няма да поддържат доста от предложенията, защото те на процедура са напълно нов закон.

Очаква се депутатите дефинитивно да одобрят всички ограничения свързани със обществена изолираност, въведени от здравното министерство и да дават права на министъра на опазването на здравето да вкарва и спомагателни ограничения по време на изключителното състояние.

В законопроекта са планувани прекъсване на запорите и периодите по висящи каузи, както и удължение на периода на годност на персоналните карти и шофьорските книжки с 6 месеца.

Очаква се да се поддържат фрапантните наказания при нарушение на карантина, за телефонни измами и подправени вести за заразното заболяване.

Текстовете сред двете четения плануват отсрочване на вноските по заемите до края на изключителното състояние, без да се заплаща наказателна рента, както и удължение на периодите по подаване на данъчните заявления и заплащането на налог облага за бизнеса. Предлагат се ограничавания на спекулата, до 15 на 100 за надценката на артикули при търговците на едро.

Новите оферти плануват отпадане на глобите за медиците и облекчение цялостната възбрана за командировките в страната и отвън нея, както и наложителна карантина за всички, които се връщат от чужбина. Депутатите ще вземат решение дали да се даде опция на работодателите да пускат наложително чиновниците си и в неплатен отпуск и дали военните да бъдат включени в използването на ограниченията при изключителното състояние.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР