Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Нинова: Да се обединим заедно срещу диктатурата

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Тези хора нямат спирачки пред нищо, с цел да си запазят едноличната власт. Отговорът е един – дружно против диктатурата, прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изявление за Българска национална телевизия. Тя разяснява дейностите на ръководещите против президента. Това, което вършат ГЕРБ с президента, е част от обезпокоителен развой – офанзива против всеки, който подлага на критика държавното управление и има друго мнение, безапелационна бе Нинова. Тя напомни, че ГЕРБ първо са атакували остро опозицията. После бяха изключвани микрофоните на публицисти, бяха обгазявани протестиращи. Върхът е, че през последните дни обявиха от трибуната на Народното събрание: „ Служебен кабинет е нелегитимно ръководство на страната “. Това е посягане против Конституцията и законите на България, изясни водачът на левицата.

За дейностите на президента, Нинова акцентира, че той има поредното държание от предизборната му акция насам и това, по думите й, е мерилото за едни политик. Години наред откогато е определен, той прави това, което е заречен – последователност беше това, че смъкна доверието от държавното управление, счита още водачът на Българска социалистическа партия.

Според Нинова напрежението в обществото против ръководството на ГЕРБ ескалира. Протести има на разнообразни групи в разнообразни градове. По думите й Българска социалистическа партия се включва в митингите, народни представители от левицата вземат участие в демонстрациите, които се провеждат пред Народно събрание, а симпатизантите ни севключват в градовете,отбеляза Корнелия Нинова.

Според водача на Българска социалистическа партия партията върви в позитивна наклонност и това се вижда през последните 3 години. Това е пътят. Трябва да се съсредоточим върху политиките, каква Българска социалистическа партия желаеме, какво да променим, това е значителният диалог. Да представим и управническа стратегия на България, безапелационна бе Нинова. Тя посочи, че точно това е смисълът на вътрешнопартийната акция.

Вярвам, че това, което вършим, е положителното за България и че рано или късно ще успеем. Да имаме сили, религия и сила. Да вървим в тази посока. Това ми дава сили да продължа, добави Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия приказва и за последното си посещаване в Брюксел. В Брюксел знаят доста неща за нашите рецесии. Имаме и общи, и разнообразни тематики, има неща, за които ние в България не знаем и би трябвало да сме по-активни и осведомени. Българската делегация имаше два интензивни дни на срещи в Брюксел, в които се срещнахме с представители на всички управляващи. Бяхме признати на най-високите нива, описа Корнелия Нинова. Тя посочи, че е провела срещи с ръководителя на Европейския парламент Сасоли и зам.-председателя Клара Добрев, както и с вицепрезидента на Европейска комисия Маргаритис Схинас, с госпожа Лаура Кьовеши, с локалната власт – Комитета на районите в Европа, със обществените сътрудници – огромните работодатели и вложители, с работническите профсъюзи, с лявото политическо семейство, с ръководителя на ПГ на социалистите в Европа Ираче Гарсия.

Според Нинова изводите от визитата в Брюксел са два: „ За България се удостовери чувството ми, че българското държавно управление не пази добре българския интерес в Европа. Два образеца, на които ми обърнаха внимание европейските водачи. Започва работата на Комитета на районите – България няма излъчени представители в него, а той е значим за районното развиване на страните. Втори образец, по Зелената договорка. Разбрахме на място, че до края на предходната година е трябвало българското държавно управление да показа народен проект. Правителството е показало подобен проект, който не е бил утвърден, върнат е, тъй че в този момент няма народен проект, който да дефинира по какъв начин България да употребява опциите по този план. Ангажиментът, който поех е тази тема- да я слага в Народното събрание в България “.

Вториятизвод, по мнението на Нинова, е че всички лъжливи операции и внушения, че Българска социалистическа партия е антиевропейска партия, са рухнали за два дни. „ Никой на най-високото ниво в Европейски Съюз нямаше да беседва с мен, в случай че бяхме антиевропейска партия. Европейската легитимация на Българска социалистическа партия е затвърдена “, безапелационна е Корнелия Нинова.

Унизително е на открито да се показва случай на корупция, а българските управляващи да не са реагирали. Правителството толкоз се разбърза да реагира постфактум, че желаеха предварителното отстраняването на арбитър Миталов, което е малко прекомерно. Погазват се съществени правила – че всеки е почтен до доказване на противното. Хубаво желание е да ни оказват помощ в битката с корупцията, дано да се извърши и със наличие. Едва ли е единствено това корупцията в България. Това би трябвало да е най-много изпитание на българските институции, само че и на нашите сътрудници. Нужни са сложни старания, счита Нинова по тематиката „ корупция “. На въпрос за активността на основния прокурор в България, тя обърна внимание, че ИванГешев е деен, само че може да се съди за интензивността едвам след резултатите, които по думите й са неоправдателни присъди за отговорните.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР