Nordea Open, финалФрансиско Серундоло – Себастиан Баес 7-6(4), 6-2Франсиско Серундоло

...
Nordea Open, финалФрансиско Серундоло – Себастиан Баес 7-6(4), 6-2Франсиско Серундоло
Коментари Харесай

Франсиско Серундоло е най-новият АТР шампион


Nordea Open, край
Франсиско Серундоло – Себастиан Баес 7-6(4), 6-2


Франсиско Серундоло е най-новият член в клуба на АТР първенците. Аржентинецът продължи внушителния си напредък, печелейки купата на АТР 250 шампионата в Бостад.

В първия напълно аржентински край през годината 23-годишният тенисист надви над сънародника си Себастиан Баес след 7-6(4), 6-2 в най-важния мач в тяхното съревнование.

Серундоло бе спечелил полуфинал на ITF шампионат посред им преди 4 години, само че през предишния сезон на два пъти Баес бе победител в два дуела на равнище Чалънджър.

Срещата им в Бостад обаче още един път ни показва голямото израстване на Серундоло, който в понеделник ще дебютира в топ 30 на международната класация, едвам 5 месеца, откакто за първи път влезе в топ 100.

Той се трансформира в осмия тенисист, който съумява да завоюва първата си АТР купа през 2022-а. Самият Баес направи това в Ещорил, а другите дебютанти с титли през сезона бяха Танаси Кокинакис, Александър Бублик, Феликс Оже-Алиасим, Педро Мартинес, Холгер Руне и Тим ван Райтховен.

Серундоло е и деветият деен играч от Аржентина с трофей като в това отношение изравнява и брат си Хуан Мануел, за който първата купа пристигна в Кордоба през предходната година. Седмица след триумфа на Хуан Мануел тогава Франсиско игра и първия си край в Буенос Айрес, само че тогава загуби от Диего Шварцман.

В хода на седмицата и двамата финалисти бяха записали впечатляващи победи. Серундоло в профил по пътя си към купата Каспър Рууд, Аслан Карацев и Пабло Кареньо-Буста като в целия шампионат загуби единствено един сет.

Баес на собствен ред се оправи с Фабио Фонини, Алехандро Давидович Фокина, Доминик Тийм и Андрей Рубльов, само че силите му стигнаха за един равносилен сет против 2 години по-възрастния негов съотечественик.

В първия сет двамата си размениха по един ранен пробив преди да преминат през няколко маратонски гейма. До края на сета и двамата избавиха по шест брейкбола като два от тези на Серундоло бяха с цената на сетбол. В тайбрека международният №39 имаше потребност от още три сетбола преди да стигне до триумфа.

Във втората част серия от пет следващи гейма от 0-1 до 5-1 реши изхода на срещата в интерес на Серундоло, който затвори мача с гейм на 0.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР