Номинираният за премиер от Продължаваме промяната - Демократична България акад.

...
Номинираният за премиер от Продължаваме промяната - Демократична България акад.
Коментари Харесай

Денков връща на президента втория мандат изпълнен НА ЖИВО

Номинираният за министър председател от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " акад. Николай Денков връща на президента Румен Радев втория мандат изпълнен.

От своя страна Радев съобщи, че ще издаде декрет оптимално бързо, с цел да може депутатите в 49-ия парламент да гласоподават " по съвест " за състава на кабинета.

В петък Денков и Мария Габриел оповестиха, че са договорили структурата и състава на бъдещия проектокабинет, който ще бъде ротационен и ще бъде подсилен от ГЕРБ-СДС. Предвижда се Денков да бъде министър председател първите 9 месеца, а Габриел идващите 9.

В последния миг беше заменен министърът на правораздаването, като постът се планува да заеме депутатът от " Демократична България " Атанас Славов.

Стана ясно и че Асен Василев остава предлагането за финансов министър, само че няма да бъде вицепремиер. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат общо 132-ма депутати, които са задоволително, с цел да бъде подсилен проектокабинетът в пленарна зала, в случай че всички гласоподават " за ".

Все още не е ясно дали Движение за права и свободи ще гласоподават в поддръжка на бъдещото държавно управление, откакто в петък беше контрактувана поддръжка от страна на придвижването за конституционна промяна.

Останалите парламентарни сили оповестиха, че ще гласоподават срещу проектокабинета " Денков-Габриел ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР