Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел каза на брифинг,

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел каза на брифинг,
Коментари Харесай

Мария Габриел ще предложи експертно правителство за една година

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел сподели на брифинг, че в понеделник сутринта ще предложи експертно държавно управление със период от една година на основа на цели.

По-късно в 15 ч. в понеделник президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.

Габриел сподели още, че ГЕРБ ще беседва с всички партии, с изключение на с " Възраждане ". " Всички диалози бяха обществени, по тази причина споделям, че на следващия ден ще поканим Българска социалистическа партия. С тях имаме най-големи разлики, само че желая да продължа да имам вяра, че всички дружно ще работим за бъдещето на България ", сподели Габриел.

" Следващата стъпка, диалози за държавно управление, ще бъде за формата, която изключва думата коалиция. То може да бъде единствено експертно, с ясни цели ", добави тя.

По-рано денем водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която евентуално също ще се организира в понеделник.

До момента ГЕРБ е получила поръчка за. " ИТН " (ИТН) не отхвърли поддръжка, само че изиска от ГЕРБ ясно обрисувани ограничения и периоди за осъществяването им. Трите партии нямат задоволително депутати, с цел да сформират държавно управление сами.

В ГЕРБ-СДС с втората политическа мощ " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ). Тогава двете обединения не се договориха за кабинет, като в събота съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков вътрешнопартийни срещи, преди ПП-ДБ да каже дефинитивно " не ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР