Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел продължава с усилията

...
Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел продължава с усилията
Коментари Харесай

Продължават усилията на Мария Габриел да състави правителство с първия мандат

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел продължава с напъните си да сформира държавно управление с първия мандат. Вчера тя съобщи, че върне мандата на президента в понеделник изпълнен и акцентира, че договарянията минават към уточняване структурата и имената в експертно държавно управление. „ Ще извърша мандата и ще го върна на президента. Оставам отворена за диалози с всички, само че към този момент прекосяваме към идващия стадий - поддръжка за държавно управление с първия мандат с ясни тематики и приоритети; експертно държавно управление за една година. Вече ще си приказваме за имена и състав на Министерски съвет. “

ПП-ДБ пък отхвърлиха да поддържат кабинет на ГЕРБ и споделиха, че насочват напъните си към реализация на втория мандат. Мария Габриел разяснява, че не вижда политическа логичност за поддръжка на втория мандат, в случай че не успее първият. На въпрос дали би се съгласила да бъде претендент за министър председател с втория мандат на ПП-ДБ, Габриел отговори:

„ Аз стоя пред вас с името си и с репутацията си. Мисля, че когато желая още веднъж да застана пред вас, казвайки ви, че ще остана поредна, и сами ще се сетите какъв е моят отговор “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР