Но въпреки това последният транш от документи беше очакван с

...
Но въпреки това последният транш от документи беше очакван с
Коментари Харесай

САЩ публикуваха нови документи за убийството на Джон Кенеди

Но все пак последният транш от документи беше предстоящ с неспокойствие от историци и други, които десетилетия след убийството на Кенеди остават скептични, че в разгара на Студената война страдащият от душевен проблеми млад мъж с поръчана по пощата пушка е единственият виновен за убийството, което промени хода на американската история.

Документите включват телеграми и бележки на Централно разузнавателно управление на САЩ, обсъждащи разкритите по-рано, само че в никакъв случай изцяло обяснени визити на Осуалд в руското и кубинското посолство в Мексико, както и разискване в дните след убийството на капацитета за присъединяване на Куба в убийството на Кенеди.

В разкритите документи се твърди, че специфичните служби са обърнали съществено внимание на теорията за присъединяване на Съветския съюз в убийството. Например, ден след убийството " полският водач на руското посолство " в Австралия се свързал с американците и съобщил, че Съюз на съветските социалистически републики може да е забъркан в закононарушението. Централно разузнавателно управление на САЩ също по този начин обръща внимание на обстоятелството, че хипотетичният палач на президента Лий Харви Осуалд ​е ​получил виза за пътешестване до Съюз на съветските социалистически републики за рекордно малко време - 2-4 дни, до момента в който нормално това се правело за седмица-две.

При следствието на убийството са проучени документи от началото на 40-те години. Проверени са вероятните контакти с комунистите.

В досиетата се пазят документи за положението на хазартния бизнес в Куба, отчет за избран „ индивид от Чили “ и уверение за родената в Ростов на Дон Людмила Берджанская.

Освен това има документи на ФБР за разкриването на 1,7 милиона подправени $ и за работата на специфичните сътрудници на ФБР по света.

Междувременно Байдън номинира Каролайн Кенеди, щерка на убития президент, за посланичка на Съединени американски щати в Австралия, заяви в официално съобщение Белият дом, представен от Франс прес.

Тя е последното към момента живо дете на убития през 1963 година президент Джон Ф. Кенеди. По времето на Барак Обама тя бе дипломат в Япония. Номинацията ѝ за новия пост би трябвало да бъде одобрена от Сената.

Обявяването на номинацията ѝ бе направено близо година след началото на президентството на Джо Байдън, в миг, когато сенаторите републиканци бавят процедурата по одобрение на основни дипломатически постове.

В Канбера тя ще има за задача да ускори общия фронт сред Съединени американски щати и Австралия на фона на напрежението с Китай в Индийско-Тихоокеанския район.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР