Нивото на холестерола в човешката кръв зависи от много фактори,

...
Нивото на холестерола в човешката кръв зависи от много фактори,
Коментари Харесай

С този плод забравяте за високия холестерол

Нивото на холестерола в човешката кръв зависи от доста фактори, освен от храненето, само че и от общото положение на тялото и от метода на живот на индивида. Продуктите, които консумираме, въздействат на равнищата на холестерола не чак толкоз, както мнозина настояват.

Например, холестеролът, който влиза в тялото ни дружно с храната, въздейства минимално, защото по-голямата част от холестерола се създава от самия организъм.

Самите артикули въздействат по друг метод. Полезните субстанции въздействат върху производството на холестерол, намалявайки неговото количество.

Строгата диета не е най-правилното решение. Често при строги диети човек даже утежнява положението си. Трябва да се храните богати и разнообразно, само че с цел да сте здрави, постоянно би трябвало да спазвате целесъобразния дневен банкет на калории.

Ако ядете обикновено количество храна, като в същото време се концентрирайте върху здравословните храни и ограничите нездравословните такива, тогава холестеролът последователно ще се върне към естествени стойности.

Има обаче един плод, който доста намалява холестерола.

Холестерол

Холестеролът е мазниноподобно съединяване, от което тялото ни просто се нуждае. Холестеролът има доста много значими функционалности, в това число синтез на жлъчка и създаване на кафези.

Това вещество се натрупва в кръвта. Това е доста рисково, защото високият холестерол е главната причина за сърдечните болести.

Решението:

Сушените ябълки доста понижават хорестерола в кръвта, настояват учени от Финландия.
 С този плод забравяте за високия холестерол

Проведени са изследвания, в които са взели участие огромен брой мъже и дами. Около 2,5 хиляди души ревизираха резултата на другите артикули върху холестерола.

Групата консумирала 70 грама сушени ябълки. Резултатът от проучването е бил просто необикновен.

Защо сушените ябълки намаляват холестерола?

Всичко се дължи на пектина. Това органично вещество естествено възстановява равнищата на холестерола.

Ежедневната приложимост в продължение на 3-4 месеца на сушени ябълки понижава холестерола с съвсем 22-23 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР