Нито правителството, нито мнозинството в парламента пренебрегват заложените цели за

...
Нито правителството, нито мнозинството в парламента пренебрегват заложените цели за
Коментари Харесай

Министър Йорданова: България се присъедини към искането за изправяне на Путин пред трибунала в Хага

" Нито държавното управление, нито болшинството в Народното събрание подценяват заложените цели за правосъдна промяна ", означи тя. Мнението ѝ е, че Висш съдебен съвет е изправен пред исторически тест - да покаже дали е формиран от хора с гръбнак.

" Процедурните малки врати ги чакахме. Те търсят прикритие зад процедурата. Правилата за промяна на основния прокурор ще бъдат направени от правната комисия в Народното събрание. Една от огромните борби е за независимостта на правосъдната власт, не може да имаме основен прокурор, който дефинира неоправдателно решение на европейски съд за правата на индивида като " правно нищо ", сподели правосъдният министър Надежда Йорданова по Нова телевизия.

Висш съдебен съвет трансферира топката за отстраняването на Гешев в Народното събрание Пренумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) отсрочи разглеждането на предлагането на правосъдния министър Надежда Йорданова за предварително преустановяване пълномощията на основния прокурор.

" Главният прокурор би трябвало да пази и почита правата на хората и техните свободи, да не уронва престижа на институциите ", добави тя.

" Не съм обезкуражена от компликациите и от процедурните хватки. Смятам, че ще доведем до дъно замисленото. Пейзажът ще бъде значително изменен, когато това се случи ", уверена е Надежда Йорданова.

Тя разяснява и войната в Украйна: " Постигна се единодушие сред членовете на Европейски Съюз за активиране на инструкция за краткотрайна отбрана, невиждано в границите на три дни, в помощ на украинците, които бягат от войната. Тя съществува от 2001 година и за първи път се задейства. Бе подложен и въпросът за наказателно гонене на Владимир Путин пред трибунала в Хага. България се причисли към настояването за следствие за военни престъпленя в Украйна от страна на Русия ", съобщи в " На Фокус " правосъдният министър Надежда Йорданова.

Според нея хибридният темперамент на война ще затрудни следствието, само че съобщи, че има способи за определяне на оригиналността и достоверността на доказателствата, в това число и в електронен вид.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР