Нито една партия в Испания не си осигури необходимото мнозинство

...
Нито една партия в Испания не си осигури необходимото мнозинство
Коментари Харесай

Ще има ли правителство в Испания или нови избори през декември?

Нито една партия в Испания не си обезпечи нужното болшинство за сформиране на кабинет след предварителните парламентарни избори. Консервативната Народна партия завоюва вота, а на второ място остана Социалистическа работническа партия на премиера Педро Санчес.

„ Мнозина чакаха, че нощта тук, в централата на Социалистическата партия ще бъде сложна и мрачна, само че се оказа сполучлива, все пак. Противно на прогнозите Педро Санчес съумя да устои на стремежа на дясната Народна партия, която макар че печели места, няма да успее да сформира държавно управление и болшинство с крайнодясната VOX. Педро Санчес оказа лична опозиция и игра за победа. И той заложи всичко на една карта. Изглежда, че испанците върнаха доверието си в Педро Санчес, който разпали страховете от крайнодясно държавно управление с присъединяване на VOX, което може да продължи да лимитира обществени и други права, като тези на ЛГБТ общността да вземем за пример. Педро Санчес би могъл да сформира държавно управление дружно с сътрудниците си от „ Сумар “, само че ще се нуждае от сепаратистките партии и изключително от каталунските самостоятелни депутати в Конгреса, които към този момент предизвестиха, че ще предложат поддръжката си за държавното управление на Педро Санчес.

В противоположен случай ще се върнем към нова обсада и може би още веднъж към избори през декември “, предава от Мадрид Хайме Веласкес от Euronews Испания.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР