Нито един пътнически полет няма да бъде осъществен в сряда

...
Нито един пътнически полет няма да бъде осъществен в сряда
Коментари Харесай

Стачка блокира всички полети до летище на европейска столица

Нито един пътнически полет няма да бъде сбъднат в сряда (25 януари) от и до летище " Берлин-Бранденбург " (BER) заради стачка, проведена от профсъюза " Ферди " (Verdi).

Трудовият митинг ще засегне наземното обслужване на полетите, активността на компанията, която ръководи " Берлин-Бранденбург ", както и службата за авиационна сигурност, разгласи синдикатът.

" При това състояние би трябвало да се допусна, че никакви пътнически полети не могат да бъдат осъществени от и до " Берлин-Бранденбург " през този ден ", се споделя в известие на компанията, която ръководи летището.

Очаква се стачката да засегне към 300 полета от и до " Берлин-Бранденбург ", с които би трябвало да пътуват почти 35 000 души.

" Ферди " упорства заплатите на наземните чиновници и на тези, които работят за компанията оператор на летището, да бъдат увеличени с по 500 евро на месец, като бъде подписан групов трудов контракт, който да е в действие 12 месеца. Според профсъюза, неговите претенции засягат 6000 чиновници.

" Преговаряме за повишение на паричните добавки за нощен труд, труда през уикендите, както и за групов трудов контракт с по-добри клаузи по отношение на заплащането на изключителния труд. Работодателите към момента не са дали знак, че желаят да бъде открито решение на казуса ", се споделя в изказване на немския синдикат.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР