Нито един от участващите отбори на Мондиал 2022 не успя

...
Нито един от участващите отбори на Мондиал 2022 не успя
Коментари Харесай

Нито един отбор в Катар не успя да запише три победи за първи път от САЩ 94 насам

Нито един от участващите тимове на Мондиал 2022 не съумя да събере цялостен актив от 9 точки в груповата фаза на шампионата. Това не се беше случвало от Световното през 1994 година в Съединени американски щати.

Преди изиграването на третия кръг във всяка една група в шампионата в Катар единствено три тима можеха да завършат първата фаза с оптималния вероятен брой точки. Това бяха настоящият международен първенец Франция, Бразилия и Португалия.

Всички те обаче изгубиха последните си мачове от групите. " Петлите " отстъпиха с 0:1 от Тунис, Камерун победи със същия резултат " Селесао ", а " мореплавателите " претърпяха ообрат за 1:2 от Южна Корея. Така с максимален брой точки в груповата фаза приключиха Нидерландия, Англия и Мароко с по 7.

Два отбора пък не взеха нито една точка в шампионата. Това са домакините от Катар, както и Канада, като дружно те имат единствено загуби в участията си на Мондиали. За арабите това беше дебют на сходен шампионат, а " кленовите листа " едвам за повторно играха на Световно състезание по-късно през 1986 година.
 Времето за неточности завърши! Започват елиминациите на Световното по футбол!
Времето за неточности завърши! Започват елиминациите на Световното по футбол!

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР