Нито един човек от ГЕРБ, който е бил министър досега,

...
Нито един човек от ГЕРБ, който е бил министър досега,
Коментари Харесай

Делян Добрев: В проектокабинета „Габриел“ няма бивши министри на ГЕРБ

Нито един човек от ГЕРБ, който е бил министър до момента, няма да бъде измежду имената в проектокабинета „ Габриел “, казa Делян Добрев от ГЕРБ по БТВ.

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще върне на следващия ден на президента Румен Радев изпълнен първия мандат за сформиране на постоянно държавно управление. Имената на министрите ща станат ясни на церемонията.

„ Не мога да кажа кои ще са министрите. Мога да кажа кои няма да са, мога да кажа какъв ще бъде профилът на министрите. Профилът ще е експертен, кабинетът ще бъде с стеснен мандат. Няма да бъдат включени ярки политически фигури “, посочи Добрев.

По думите му ГЕРБ продължава да търси по-широка поддръжка за това проектоправителство, с изключение на декларираната към този момент от Движение за права и свободи и „ ИТН “ (ИТН). С поддръжката на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ се събират 116 гласа, а са нужни най-малко 121, подсети депутатът от ГЕРБ.

По думите му броят на специалистите от подкрепящите партии ще бъде разпределен съразмерно на боря на депутатите в съответната партия – ГЕРБ ще има сред 13 и 15, Движение за права и свободи – сред трима и петима, а Има Такъв Народ – двама.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР