Нито един български войник няма да вземе участие в конфликт

...
Нито един български войник няма да вземе участие в конфликт
Коментари Харесай

Янев: Нито един български войник няма да вземе участие в конфликт в Украйна

Нито един български боец няма да вземе присъединяване в спор или интервенция на територията на Украйна , или друга страна, без тези решения да бъдат взети в тази зала - на Народното събрание. Няма такова предугаждане - това съобщи министърът на защитата Стефан Янев , информирайки депутатите за позицията на страната ни по проблема за геополитическото напрежение.

Присъствието на кораби в Черно море не мисля, че носи съществени борби. При съблюдаване на интернационалното право, този вид плавания са увеличени, призна Янев, само че посочи:

„ Флот на друга страна не престоява повече от 21 дни и водят учения “, сподели още министърът на защитата пред Народно събрание.

Не се плануват проекти за отбрана на националната територия или присъединяване с военни формирования отвън страната, разгласи министърът на защитата Стефан Янев. Той обаче удостовери, че български батальон ще бъде образуван, който ще предстои на образование и подготовка за разнообразни типове сюжети.

Министърът съобщи, че за момента са значими дипломатическите старания за превъзмогване на рецесията НАТО - Русия :

" От позиция на военните импликации, това е по-скоро не, няма такива. Пак приказваме за естествена бойна подготовка, естествена натренираност на българските въоръжени сили и създаване на техния потенциал. Трябва да търсим метод по какъв начин да усъвършенстваме и законодателната база, и административните процедури, тъй че да прекъснем този цикъл на неспособност да се харчи военния бюджет нефокусирано и да не се вършат тези качества, които са нужни за Българската войска ".

Изслушването на премиера, министрите и шефовете на службите поради напрежението НАТО - Русия ще продължи по-късно и на закрито съвещание поради класифицирана информация.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР