Nissan активно проучва възможността за производство на малък електрически пикап

...
Nissan активно проучва възможността за производство на малък електрически пикап
Коментари Харесай

Nissan спира да произвежда най-големия си всъдеход

Nissan интензивно изследва опцията за произвеждане на дребен електрически пикап за американския пазар. Тази концепция беше подкрепена от американски дилъри, които от дълго време желаят такава кола.

По-неприятното за почитателите на марката и на огромните пикапи е това, че Nissan възнамерява да спре производството на модела Titan и да излезе от пазара на пълноразмерни пикапи още през 2024 година.

Според компанията пикапът не е оправдал упованията на американския пазар. Моделът даже не съумя да влезе в топ 15 през 2022 година Дилърите на Nissan обаче не са съгласни с проектите за прекъсване на Titan.

Председателят на консултативния съвет на Nissan Тайлър Слейд сподели, че пазарът на пълноразмерни пикапи е извънредно печеливш и носи облаги за бизнеса с елементи и услуги.

Въпреки това Nissan възнамерява да се концентрира върху основаването на нов електрически модел, който ще бъде доста по-малък от Titan и ще бъде съпоставим по размери с Nissan Navara и Frontier.

Решението е подбудено от обстоятелството, че последният се продава доста по-добре в Съединени американски щати през 2022 година. Пикапът даже съумя да заеме 9-то място в листата на най-продаваните модели на пазара през предходната година./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР