Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че ще предложи 100 000

...
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че ще предложи 100 000
Коментари Харесай

Wizz Air предлага 100 000 безплатни места за украинските бежанци

Нискотарифната самолетна компания Wizz Air разгласи, че ще предложи 100 000 безвъзмездни места за украински бежанци в полети на къси дистанции.

Базираната в Унгария компания съобщи в обществените мрежи, че е " ангажирана да помогне на украинските бежанци да доближат до мечтаната дестинация, където и да е тя “.

Местата ще бъдат налични за полетите на Wizz Air от Полша, Словакия, Унгария и Румъния през месец март, заяви самолетната компания. Всеки искащ ще може да резервира билет в уеб страницата на авиолинията.

Въздушното пространство на Украйна и Русия е затворено за интернационалните полети поради съветската военна инвазия в прилежащата страна.

По данни на Агенцията за бежанците към Организация на обединените нации - повече от 660 000 души към този момент са избягали от Украйна в чужбина, като главната тежест на миграцията се пада на Полша. Там са пристигнали към 450 000 украински бежанци, заяви заместник-министърът на вътрешните работи на страната Павел Шефернакер пред частното радио Zet в сряда.

Междувременно България изтегля към 200 души от Украйна и те към този момент са у нас. Предстои евакуацията на още хора, които подадат поръчка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР