Нискотарифната авиокомпания ИзиДжет (EasyJet) очаква годишната й печалба да е

...
Нискотарифната авиокомпания ИзиДжет (EasyJet) очаква годишната й печалба да е
Коментари Харесай

ИзиДжет очаква годишната й печалба да надхвърли очакванията

Нискотарифната самолетна компания " ИзиДжет " (EasyJet) чака годишната й облага да е по-висока от предстоящата поради повишените доходи и мощното бъдещо търсене, съобщи ДПА. 

Авиокомпанията разгласи, че загубата й преди облагане с налози за шестте месеца до края на март е била сред 405 милиона английски лири и 425 милиона английски лири (504-539 милиона долара).

Това е намаляване с над 120 милиона английски лири по отношение на миналата година.

Броят на пасажерите е достигнал 15,6 милиона души през първите три месеца на годината, което е повече от една трета по отношение на 11,6 милиона през същия интервал на 2022 година

Нискотарифният авиопревозвач разгласи, че чака да надвиши пазарните упования за облага преди облагане с налози от 260 милиона английски лири за годината до края на септември.

Приходите от пасажер на седалка през шестте месеца до края на март е била 42 на 100 на годишна основа, задвижвана от скока на цените и каузи на заетите седалки в самолетите.

" Търсенето на полети и ваканционни пакети на " ИзиДжет " продължи да нараства през полугодието, което докара до усъвършенстване със 120 милиона английски лири на резултатите и с 1 милиард английски лири на приходите на годишна основа ", сподели основният изпълнителен шеф на " ИзиДжет " Йохан Лундгрен.

" Свидетели сме на продължаваща наклонност на повишен брой резервации през лятото, защото клиентите отдават приоритет на разноските за пътувания и избират самолетни компании като " ИзиДжет ", предлагащи най-хубавия микс сред цена и дестинация.  " ИзиДжет холидейс " (EasyJet Holidays) също продължава траекторията си на напредък като най-бързо разрастващата се ваканционна компания в Обединеното кралство.

Според Лундгрен търсенето на въздушен превоз е " по-силно отвсякога " макар повишените разноски за живот. 

" ИзиДжет " е записал мощно търсене от клиентите във Англия на обичайни дестинации за плажове и развлечения като Аликанте, Амстердам, Фаро, Майорка и Малага,предаде Българска телеграфна агенция.

Лундгрен посочи също, че междинната дълготрайност на пътуванията е намаляла до към седем дни, което е намаляване по отношение на 12 дни през първата година от пандемията от ковид.

" Моделът на пътуванията се връща към естественото и хората ще подхващат от ден на ден пътувания ", добави той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР