Нискодоходните групи ще плащат 50% повече, ако се приеме предложението

...
Нискодоходните групи ще плащат 50% повече, ако се приеме предложението
Коментари Харесай

Кошмарна идея: Искат скок на данъците с 50 %

Нискодоходните групи ще заплащат 50% повече, в случай че се одобри предлагането на синдикатите за увеличение налога на физическите лица от 10 на 15 %, разяснява икономистът Васил Караиванов.

Според него, възобновяване на Данък добавена стойност на предкризисните му равнища е единствената опция за повишение на приходите в бюджета и по тази мярка към този момент е реализирано и политическо единодушие, уточни той, представен от БНР.

Хората с минимална и междинна работна заплата ще бъдат най-силно наранени от възможен растеж на налога общ приход, в случай че бъде повишен с 5%, пресмята икономистът Васил Караиванов: " Тези с по-ниските приходи ще бъдат първите, които ще бъдат ударени от повишението с 50% на налога общ приход де факто, т.е. от 10 на 15% ".

За да бъдат въпреки всичко предпазени нискодоходните семейства от КНСБ оферират необлагаем най-малко в размер на минималната работна заплата. Според икономистите обаче това ще разклати финансовата непоклатимост на страната.

" Връщането на косвените налози, на Данък добавена стойност и на акцизите на предкризисните равнища - това е нужното зло, което би трябвало да преживеем. Такова едно връщаме би разрешило, пък в идващите години в допълнение понижаване към този момент на налози, само че на всички дружно ".



Всякакви данъчни промени на този стадий, с изключение на възобновяване на Данък добавена стойност, са нежелани и със подозрителен резултат. Така счита и политическото мнозинство
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР