Ниски температури и силни снеговалежи заледиха пътищата в Гърция. На

...
Ниски температури и силни снеговалежи заледиха пътищата в Гърция. На
Коментари Харесай

Рекордно ниски температури са регистрирани в Гърция

Ниски температури и мощни снеговалежи заледиха пътищата в Гърция. На доста места полицията ревизира за спазването на условието колите да се движат с вериги.

Заледена е огромна част от пътната мрежа в страната, предизвестяват от Пътна полиция и предлагат колите да са снабдени с вериги. Регистрираха рекордно ниски температури в Гърция, като във Флорина термометърът удари минус 17 градуса.

Студеният циклон доближи тази нощ до островите в Егейско море. Крит е затрупан със сняг. До брега на морето натрупа сняг, съобщават  управляващите от гръцките острови. На места придвижването на коли се прави единствено с вериги.

Синоптици предвиждат снеговалеж през днешния ден и в Атина. Затварят учебни заведения в понеделник и вторник.

Вятърът в морето към момента разрешава придвижване на фериботи по график, само че прогнозите са за мощни морски стихии в границите на деня. Пътниците да се свържат с пристанищните управляващи за съответна информация, оповестяват от транспортните компании.

Министърът на развиването Георгиадис заяви  през днешния ден пред медиите, че държавното управление ще изплаща помощите за високите цени на тока, „ до момента в който е належащо “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР