“Нищо не се е променило. Продължават да се издават всички

...
“Нищо не се е променило. Продължават да се издават всички
Коментари Харесай

Руското посолство продължава да издава визи за българи


“Нищо не се е трансформирало. Продължават да се издават всички категории визи за български жители, които желаят да посетят Руската федерация. ” Това оповестиха пред “24 часа ” от консулския отдел на съветското посолство в София.

Коментарът на дипломатическата задача пристигна след изнесената ден по-рано в медии информация, че туристически визи за български жители към този момент не се дават. Напрежението сред българските управляващи и задачата ескалира в неделя, когато експулсираните 70 съветски дипломати бяха принудени дефинитивно да изоставен България с два самолета.

Още в понеделник съветският външен министър Сергей Лавров разяснява, че Русия ще отговори реципрочно на дейностите на българското държавно управление. “Изгонването на 70 съветски дипломати е акт, целящ да “убие историческата памет у българите и да унищожи основата на връзките, закалени в взаимната битка за самостоятелност и в най-новата история ”, съобщи Лавров. По думите му това е политика на Вашингтон, която не важи единствено за България, а и за други православни нации на Балканите. Според него задачата на Съединени американски щати е да заличат напълно историческата памет. Той повтори главното изказване на Москва, че решението на София е несамостоятелен ход на Кирил Петков.

След тази акция посолството не би могло да продължи да работи обикновено, акцентира външният министър.

Говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова след това предизвести, че Русия може да предприеме ответни ограничения против целия Европейски съюз поради поддръжката му за решението на българските управляващи. “Безразсъдната поддръжка за антируските дейности от страна на обособени страни членки на Европейски Съюз прави целия съюз виновен за последствията от тях ”, декларира Захарова в коментар, публикуван късно в понеделник.

Ден по-рано Мария Захарова също даде обещание ответни ограничения, както направи преди този момент и заместник-министър Александър Грушко, който съобщи, че в случай че България не преразгледа решението за експулсиране на съветски дипломати, Москва ще повдигне въпроса за опазване на дипломатическото наличие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР