Нищо не казва Добро утро така, както парче от тази

...
Нищо не казва Добро утро така, както парче от тази
Коментари Харесай

Торта Медовик с бисквити

Нищо не споделя Добро утро по този начин, както парче от тази необикновено вкусна торта Медовик с бисквити

Необходими Продукти

● бисквити - 380 гр петит, мед и масло

за крема


● масло - 85 г
● мед - 1 с.л.
● сметана - 800 г заквасена
● пудра захар - 6 с.л.
● крема сирене - 250 г

за намазване


● сладко - 1 бурканче боровинково

за украса


● боровинки - или малини

Начин на подготвяне

Тази торта става доста бързо и е супер вкусна, с цел да ви е комфортно да я редите ще ви трябват квадратни бисквити, само че може да я наредите и в тава с кръгли.

Направете крема, като сложите в бездънен съд маслото и захарта, разбийте до еднородност и сложете мед и крема сиренето, още веднъж разбъркайте тъй че да се смесят добре. Накрая прибавете сметаната, бъркайте с лъжица деликатно, с цел да не се разводни сместа. Приберете крема в ледник за 15 мин.

Вземете огромна правоъгълна плоска тава, сложете хартия за печене и сложете тук-там малко от крема и го разнесете.Така при редене на бисквитите те няма да се мърдат и ще ви е по елементарно.

Подредете първия ред бисквити една до друга с мечтаната дължина, аз използвах по 16 бр. на ред. Отгоре сложете част от крема, разпределете го да ви стигне за 4-ри реда, поръсете със част от сладко от боровинки, разпределете го отмерено върху крема и покрийте отново с бисквити.

Следва отново крем, сладко и по този начин до края, като последния ред покрийте единствено с крем. Изравнете тортата от всички страни. Начупете няколко бисквити и поръсете тортата от горната страна и настрана, украсете с плодчета боровинки, аз нямах по тази причина сложих малинки.

Оставете в ледник за 12 часа да се охлади и стегне, чак по-късно разрежете.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР