Нищо лично, просто бизнес“. Може би сте казвали това на

...
Нищо лично, просто бизнес“. Може би сте казвали това на
Коментари Харесай

Митът „Нищо лично, просто бизнес“

„ Нищо персонално, просто бизнес “. Може би сте казвали това на ваш сътрудник, или пък сте го чували от подобен. Тази фраза нормално има за цел да смекчи удара от негативния резултат за една от страните в договаряния или в избрана обстановка. Идеята, че в бизнеса може да бъде изолиран от персоналните връзки, обаче е неправилна, казва  Жозефин Кембъл, създател на „ Power Barometer: Manage personal energy—in not just time and money. ”

„ Когато водите или ви управляват, когато си сътрудничите или поддържате връзка с различен човек, вие го вършиме посредством медията, която сте самите вие като персона. По тази причина бизнесът е нещо персонално. Никога няма да можете да извадите индивида от уравнението “, изяснява тя.
Разбирането на персоналната страна на бизнеса
Признанието, че бизнесът е нещо, е първата стъпка и извънредно значима, когато сте водач. Трябва да положите старания, с цел да определите по какъв начин вие персонално се представяте. Кембъл споделя, че това изисква възходяща степен на информираност. Тя е идентифицирала четири положения на мозъка в матрицата на осъзнаването: Състоянията попадат по осите X и Y, които дават отговор надлежно за  висока или ниска сила и положение на подготвеност или отвлеченост на мозъка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР