Нищо хубаво няма да видим, ако вместо финансова дисциплина при

...
Нищо хубаво няма да видим, ако вместо финансова дисциплина при
Коментари Харесай

Кузман Илиев огласи голяма новина, която може да спаси България


" Нищо хубаво няма да забележим, в случай че вместо финансова дисциплинираност при външно утежняване на стопанската обстановка се разпищолим и заложим на повдигане на налози и осигуровки и/или изтегляне на нов дълг (което дълготрайно е същото). " Това съобщи икономическият анализатор Кузман Илиев пред Българска национална телевизия.

Според него обществените задължения, поети с актуализацията, нямат връщане обратно и са политическа мина, която идващите на власт не могат да настъпят от боязън за обществено неодобрение и разтърсвания.

" Разумното: по-оптимална, събрана, стегната и ефикасна държавна машина. По-свободен от спънки и бумащина бизнес. Както и повече пари, оставени като наличен приход в хората, произвеждащи стойност - така наречен междинна класа.

България би трябвало да изследва с какво разполага като личен стратегически първични материали - конвеционален и шистов газ, метали и минерали. Ако фактически имаме 480 млдр. кубични метра газ в Северозапада и към Черно море, то бихме били обезпечени за век и половина напред.

В най-тежката енергийна рецесия в историята на човечеството ние си разрешаваме лукса даже да не знаем какво имаме като находища и капацитет. Скъпо и рисково незнание ", безапелационен е специалистът.

" Най-голямото двуличие на европейските и българските зелени е, че бидейки в ръководството те стопират всевъзможен диалог за шистов газ и петрол, само че мощно работят за внасяне от Съединени американски щати точно на подобен. Шистовата гражданска война направи Съединени американски щати енергийно самостоятелни, решавайки им 40 и кусур годишен геостратегически и стопански проблем.

Първи пионерчета сме когато би трябвало да създадем нещо в наш ущърб (затваряме нуклеарни блокове и въглищни мощности), с цел да потвърдим “принадлежността си ”, само че когато е нещо фактически е потребно за енергийната или ресурсната сигурност България - внезапно се запъваме.

Вече обаче няма кой да прави мръсната работа на Европа и в случай че го прави ще е пъклен скъпо и смазващо за семейства и бизнес. Ще би трябвало да действаме самодейно и сами, другояче ще бъде тежко ", приключи Кузман Илиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР