Нищо друго не се обсъжда. Говорим само и единствено за

...
Нищо друго не се обсъжда. Говорим само и единствено за
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС ще помислят за председател на ротационен избор, ПП-ДБ чакат решение

„ Нищо друго не се разисква. Говорим единствено и само за избор на ръководител и стратегия от законопроекти за първите седмици от новия парламент “, сподели Даниел Лорер от коалиция ПП-ДБ. 

Разговорът мина в добър звук, разгласи Десислава Атанасова от ГЕРБ

„ Разговорите ще са с ГЕРБ първоначално. Това е главното болшинство, което ще избере ръководител, в случай че ротационната скица се одобри. Ако не се одобри, ГЕРБ, както в предишния парламент, могат да си изберат книжен ръководител и да продължат нататък “, добави Лорер. 

По думите му диалозите сред първата и втората политическа мощ стартират по основните законопроекти, отпред с правосъдната промяна.

Преди това депутатите в залата отхвърлиха предложенията, които пристигнаха от ГЕРБ-СДС и „ Възраждане “

„ За нас е извънредно значимо не просто да си изберем ръководител на Народното събрание, а да изберем ръководител, който ще работи по целите, които ние считаме за значими за България. Надяваме се сътрудниците от първата мощ да са съгласни с нас, че правосъдната промяна, която подсигурява, че законите работят еднообразно за всички и нямаме безнаказана прокуратура, ще бъде приоритет в първия кръг от препоръчаната ротация “ сподели Даниел Лорер.

Той не чака и през днешния ден да има определен ръководител на Народното събрание

По думите на ген. Атанас Атанасов ПП-ДБ чакат решение на ГЕРБ по предлагането за ротационен принцип на ръководителя на Народното събрание.

„ Те споделиха, че би трябвало да го обмислят и в този момент чакаме тяхната реакция. Топката е у тях. Първият мандат няма да го подкрепим. ГЕРБ разполагат с аварийно болшинство. Тяхна работа, в случай че желаят да си го осъществят. Както беше казано от тях на изборите – „ непоклатимост още веднъж “, ние желаеме смяна. Ще преговаряме с всички политически сили за поддръжка “, сподели ген. Атанасов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР