Никоя страна не може сама да прецени всички рискове, трудно

...
Никоя страна не може сама да прецени всички рискове, трудно
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Зависимостта на ЕС от руския газ ще бъде напълно преодоляна до 2030 година

Никоя страна не може сама да реши всички опасности, мъчно е да се огледа в цялата картина, в случай че няма непрекъснати съвещания сред съдружниците в НАТО. Така някогашният външен министър Надежда Нейнски разяснява желанието на Полша да даде изтребители МиГ-29 на Украйна.

Попита реторично какво чака Русия, даже да превземе цяла Украйна. По думите ѝ пътят за решение на спора е дипломацията.

Според нея Европа е доста подвластна от съветския газ, само че не е невероятно да бъдат потърсени различни източници.

До края на тази година би трябвало фрапантно да бъдат понижени зависимостта в Европейски Съюз от доставките на съветски природен газ, а до 2030 година тя да бъде изцяло преодоляна, разяснява Нейнски.

" Не е толкоз просто, тъй като се изисква и смяна в инфраструктурата, Европа и Съединени американски щати и техните съдружници по света са твърдо решени да не позволяват повече Русия да употребява енергийните си запаси като политическо оръжие, а към този момент и като военно ", съобщи Нейнски.

Тя добави, че от практична позиция позицията на България по тематиката е оправдана, само че не и от морална. България може да се включи в поетапното ограничение на доставките от Русия, също така държавното управление търси доставки от Азербейджан, За страдание, реверсивната връзка с Гърция се забави извънредно доста, добави някогашният външен министър.

Като някогашен дипломат в Турция Нейнски разяснява и турската позиция за спора Русия-Украйна. Отчете, че страната не се е присъединила в икономическите наказания и не е затворила въздушното си пространство за съветски самолети.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР