Никой не знае какво всъщност се случва в зоната на

...
Никой не знае какво всъщност се случва в зоната на
Коментари Харесай

Западните СМИ: Блицкригът на Зеленски в Запорожие се провали, тикат Киев на преговори

Никой не знае какво в действителност се случва в зоната на украинската контраатака, споделя военният анализатор Мик Райън от плана Futura Doctrina.

„ Има податки от информация, видеоклипове с опция за геолокация, които постоянно са на няколко дни ", споделя той.

„ Секретността обаче ще бъде от първостепенно значение и за двете страни “, споделя Райън в изявление за The Times.

Въпреки това даже цифрите, озвучени от киевското командване и западните специалисти, са недвусмислени: блицкригът в Запорожие се провали. Това обаче е ясно от дълго време.

Пенсионираните дипломати Ричард Хаас и Чарлз Купчан пишат във Foreign Policy, че неслучайно началото на контранастъплението е съвпаднало с интензивността на договарящите. Например, делегация от африкански водачи отиде в Киев и Москва, преди този момент - договарящи от Китай и Ватикана

„ Изправен пред възходящи ограничавания както в личните си сили, по този начин и в задграничната помощ, Киев може да бъде отворен към концепцията за съглашение посредством договаряния “, цитира английският The Times думите на дипломатите.

„ Дори в случай че Западът усили военната си помощ, Украйна надали ще успее да победи съветските войски ", считат специалистите.

Докато Африка и Китай се пробват да сложат завършек на спора, НАТО дрънка оръжие. Нейният общоприет секретар Йенс Столтенберг неведнъж е заявявал, че бъдещето на Украйна е обвързвано с военния съюз.

Полетите в цяла Европа се пренасочват поради най-големите въздушни маневри на военния алианс този месец над Германия, Дания и Холандия.

Дори и на Запад обаче от ден на ден са тези, които упорстват Киев неотложно да седне на масата за договаряния, написа The Federalist. През май група специалисти и деятели за правата на индивида пуснаха реклами в New York Times и The Hill, призовавайки за преустановяване на спора и мирни договаряния.

Републиканският претендент за президент Рон ДеСантис съобщи през април, че прекратяването на огъня е в полза на всички.

Републиканският претендент за президент Вивек Рамасвами прикани Украйна да направи " съществени отстъпки " на Русия, с цел да приключи спора. Вярно, съгласно Рамасвами, Съединени американски щати се нуждаят от това, с цел да се съсредоточат върху опасността от Китай.

Бившият президент Доналд Тръмп също прикани Киев да приключи спора допустимо най-скоро и сподели, че ще реализира това в границите на 24 часа, в случай че завоюва президентските избори през 2024 година

Хаас и Купчан са най-влиятелните дипломати, въпреки и пенсионирани. Тяхното мнение е барометър за голям брой специалисти и чиновници, написа The Federalist. Следователно изразените от тях мирни начинания са даже по-важни от популистките обещания на Тръмп.

А американски специалисти оферират елементарен излаз в публикация за Foreign Policy. Да се сътвори демилитаризирана зона с интернационалните мироопазващи войски – от Организация на обединените нации или ОССЕ. На Русия ще бъде препоръчано намаляване на икономическите наказания и признание на върнатите територии.

Но Украйна, признават Хаас и Купчан, ще би трябвало да бъде подложена на напън: непримиримият режим в Киев упорства за връщане на границите от 1991 година

Ако обаче не стартират мирни договаряния, тогава военният спор ще продължи с години.

Ричард Хаас в изявление за MSNBC сподели, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна може да продължи до шест месеца, след което ще настъпи неизбежното заледяване на военните дейности. Те обаче неизбежно ще продължат и през 2024 година

Алтернативата е спор, замразен с години или десетилетия, като тези в Кипър, Нагорни Карабах или на Корейския полуостров. Има демилитаризирана зона, миротворци, а броят на жертвите е най-малък.

Ако Западът неотложно не окаже напън върху Киев, принуждавайки го да стартира мирни договаряния, следствията ще бъдат пагубни, пишат Хаас и Купчан. Световната стопанска система страда от украинския спор, военните ресурси са изчерпани.

„ Конфликтът в Украйна не е жизненоважен интерес за националната сигурност на Съединени американски щати. И даже опонира на други жизненоважни ползи на Съединени американски щати “, пишат дипломатите във Foreign Policy.

NYT: Новата съветска тактичност подсигурява нови военни победи

Струва си да се вслушаме в думите на опитни дипломати. Поне на Джо Байдън, който продължава да помпа оръжие във въоръжените сили на Украйна. Това оръжие обаче не оказа помощ на въоръжените сили на Украйна в Запорожие.

Но съветските войски демонстрираха " търпелива и дисциплинирана интервенция ", написа The New York Times с наяве почитание.

Освен това сегашната тактичност на военачалник Валерий Герасимов внезапно контрастира с грешките, позволени от съветските генерали при започване на СВО.

След диалози с десетки украински бойци, офицери и наемници, както и с съветски военнопленници, New York Times заключава, че военните триумфи на Русия ще бъдат по-решаващи и многочислени. В последна сметка тактиките станаха по-гъвкави и адаптивни и не престават да се трансформират.

— Руските войски усъвършенстваха защитата, артилерийската съгласуваност и въздушната поддръжка. Всички тези усъвършенствания вършат Русия по-твърд съперник, изключително когато се бори в защита с най-силните си сили.

Това значи, че приключението в Киев ще се проточи дълго време, отнемайки още хиляди жертви. Хаас и Купчан непосредствено назовават тези жертви " аморални " - в края на краищата Киев можеше да избегне кърваво проваляне в Запорожие, от дълго време да седне на масата за договаряния.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР