Никой не се отзоваха на поканата за публични консултации, която

...
Никой не се отзоваха на поканата за публични консултации, която
Коментари Харесай

Никой не се отзова на поканата за открити консултации на ПП

Никой не се отзоваха на поканата за обществени съвещания, която от „ Продължаваме промяната “ насочиха към всички парламентарно показани политически обединения, предадеБГНЕС.

ГЕРБ-СДС се появиха преди началото на срещата в зала „ Запад “, само че си потеглиха откакто водачите на Политическа партия също пристигнаха.

Кирил Петков съобщи през медиите, че процесът не е приключил, че това е покана, апел към останалите обединения да дойдат, когато са подготвени и желаят.

Той акцентира, че Председателският съвет отново не даде решение на казуса и това, което от Политическа партия виждат е, че парламентарните групи си нямат доверие. Петков сподели, че или намерено би трябвало да стартират да градят консенсус, или нищо няма да се случи. По думите му подмолните сделки са толкоз токсични и от Политическа партия не могат да си разрешат да няма бистрота.

„ Само изказвайки лозунги, това довежда не до градивен разговор, а тъкмо противоположното “, счита той.

Петков изясни, че първата стъпка е решението да не издигат претендент за ръководител на 48-ото Народно заседание. „ Следващата беше да поканим всички партии на една транспарантна полемика “, посочи той и добави, че фактът, че през днешния ден няма представители от другите политически обединения, се надява да е просто преосмисляне на тяхното предложение за съвещания.

„ Не може да вършим едно и също нещо и да чакаме друг резултат “, безапелационен е Петков.

Асен Василев от своя страна съобщи, че е явно, че Народното събрание е в доста дълбока рецесия и че подмолните сделки не могат да бъдат решение за излизането от нея. „ В момента да продължим да търсим решение при затворени порти съгласно мен, доста ясно се очерта и в зала през вчерашния ден, е, че надали ще докара до нещо рационално “, сподели той.

Предлагаме за излизане от политическата рецесия и за основаване на мостове сред партиите всяка обособена партия да номинира по двама политици от други политически партии за ръководител на Народното събрание. Ако подобен развой бъде общопризнат, Политическа партия занапред ще разисква имена на сътрудници от други партии.

„ Когато си приказваме пред очите на целия български народ, можем да стартираме с какъв ръководител желаеме “, изрази позиция Василев. Според него ръководител би трябвало да бъде някой, който има високо публично доверие, с цел да не бъде нападнат.

„ Видя се, че естественият развой в зала и естественият развой отвън зала не създаде резултат “, сподели още Василев.

Очаквайте детайлности.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР