Никой не е застрахован от грешки. Всеки греши понякога и

...
Никой не е застрахован от грешки. Всеки греши понякога и
Коментари Харесай

Кое е най-лошото решение в историята, взето някога от човек?

Никой не е застрахован от неточности. Всеки бърка от време на време и в множеството случаи едно „ извинявай " е задоволително, с цел да се оправят нещата. Има обаче случаи, когато хората вземат толкоз ужасни решения, че с тях се трансформира хода на историята. Преди време на уеб страницата Reddit бе оповестен въпрос „ Кое е най-лошото решение в историята, правено в миналото от човек? “

Ето  някои от най-интересните отговори:През 60-те години екологът Алън Савори стига до заключението, че слоновете пасат прекалено много и са причина за опустиняването на земята. По тези времена избиването на едрите животни е позволено и 40 000 слона биват отстреляни. По-късно излиза наяве, че слоновете и другите животни, които се хранят на паша, в действителност като хрупат тревица задействат растенията да порастват по-буйно и предотвратяват опустиняването. Решението на Мао Дзъдун - дълготраен ръководител на Китайската комунистическа партия - да унищожи врабчетата като част от акция за битка с вредителите на природата. Така екосистемата е нарушена и популацията на скакалци се усилва доста. Другото далновидно " решение на Мао е обвързвано със засаждането на семената на другите култури на дълбочина 1 метър - това съгласно него щяло да докара до по-добро развиване на корените и вследствие на това да се доближат по-добри добиви. Всички семена обаче умрели и към 30 милиона китайци погиват от апетит по време на неговото ръководство.Решението на член на изпитната комисия да не бъде признат Адолф Хитлер във Виенската академия на изкуствата.
Решението на шотландците да нахлуят в Англия по време на чумата, която върлува там. 
Решението на прародител ми, който работил замалко като дърводелец за някакъв художник. Той нямал пари и му „ плащал " с бутилка вино или с някоя своя картина - по негов избор. Прадядо ми си избрал бутилка вино. Той не харесвал картините на...Едвард Мунк.Решението на Буш да нападне Ирак през 2003 година Това докара до гибелта на стотици хиляди хора при основаването на ИДИЛ.
Решението през 1947-а за евакуиране на линията Радклиф, която разделя Британска Индия на Пакистан и Индия. Линията Радклиф и разногласията за границите на двете страни доведоха до войни и нестихващи религиозни спорове, в които милиони изгубиха живота си.
Решението на Хонг Сюцюан през 1847-а да слуша проповедите на християнски мисионер, вместо да учи за държавните изпити. В резултат на това Хонг пренаписва Библията и има поредност от видения, в които Бог Отец и Исус Христос му поверяват задачата да се бори с демоните на земята. След което Хонг Сюцюан става лидер на въстанието Тайпин, по време на което умират към 30 хиляди души.
Решението на Роналд Уейн, един от създателите на Apple, да продаде 10% от акциите си за 800 $. Днес те са на стойност към 120 милиарда.
Решението на компанията Xerox, която в действителност е изобретила актуалния компютър (Xerox Alto 1973), да не пуска поточното произвеждане на компютри. Всеизвестен факт е, че това откритие е забелязано от Стив Джобс...
Решението на Дейвид Камерън, някогашен министър-председател на Обединеното кралство,  да организира референдум за Брекзит.
Решението на Анатолий Дятлов - заместник-главен инженер на атомната електроцентрала в Чернобил по отношение на процедурата за тестване на режима " приключване на турбогенератора ".
Решението да се купят две огромни пици за 10 000 биткойна. Днес това е еквивалентно на 600 милиона $.
Решението на кайзера Вилхелм да уволни Бисмарк. Това довело до смяна в немската политика и основало предпоставки за Първата международна война.
Решението на Гаврило Принцип да стреля в Сараево по ерцхерцог Франц Фердинанд. На 28 юни 1914-а Гаврило работи по своя самоизградена вендета против нетираничен монарх, мислейки, че светът ще го запомни като знак на националния суверенитет. Година по-късно 10 милиона мъже са мъртви.
Решението на египетския султан Ал-Ашраф да закупи 20 000 плебеи от Златната орда и да сътвори от тях непобедима мамелюкска войска. В резултат на това мамелюците завзели властта в Египет.Решението на американския химик Томас Мидгли при започване на предишния век да добави тетраетил олово към бензин и да вкара хлорофлуорвъглеводороди в хладилници и дезодоранти. Смята се, че Мидгли „ е оказал най-голямо въздействие върху атмосферата от всеки различен жив организъм в историята на Земята “.

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР