Никой да не влиза в морето в следващите 48 часа,

...
Никой да не влиза в морето в следващите 48 часа,
Коментари Харесай

Премиерът след бедствието: Никой да не влиза в морето в следващите 48 часа, опасно е

Никой да не влиза в морето в идващите 48 часа, морето е бурно и рисково! Това предизвестие насочи към българите министър председателят акад. Николай Денков, който персонално отиде на място в Царево.

Водата не е годна за консумация и хората не би трябвало да я пият! Не и до момента в който не бъдат направени проби и локалното ВиК сдружение не разгласи противоположното.

Премиерът успокои, че хората по плажните линии и по къмпингите са в сигурност. " От Национален институт по метеорология и хидрология споделиха, че чакат прекъсване на значителните превалявания оттук-нататък. В идващите часове водата ще се оттича ", добави Денков.

На място ще дойдат и доброволци, които ще предложат помощта си. " Те би трябвало да минат през щаба в Царево, с цел да се провеждат, да схванат кой къде ще е потребен и да не се основава безпорядък ", уточни министър-председателят.

" Реагирахме при първата опция. Осигурява се храна и вода. Нека всички да работим дружно, след това да разделяме кой какво е приключил ", прикани той, като добави, че ситуацията се успокоява. Утре заран ще се ревизира равнището на водата.

Държавата ще помогне след бедствието. Предвидени са два типа помощи: за нарушение на постройките - до 1 512 лева еднократно. И за електрически уреди и развалена покъщина: до 2 500 лева

Две дами и един мъж са изчезнали, а умрелите хора са мъж и жена, заяви още министър председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР