Николай Янков/41г./ от шуменското село Белокопитово е на свобода срещу

...
Николай Янков/41г./ от шуменското село Белокопитово е на свобода срещу
Коментари Харесай

2 000 лв. гаранция за мъж, нанесъл смъртоносен удар

Николай Янков/41г./ от шуменското село Белокопитово е на независимост против 2 000 лева парична гаранция, откакто повали с един удар пенсионер, а той си удари главата и издъхна в болничното заведение.

Окръжният съд в Шумен удостовери в сряда мярката за неотклонение и тя е дефинитивна. Пред магистратите причинителят разгласи, че няма желание да се укрива, работи, има семейство и дете, за което би трябвало да се грижи.

По време на делото пред правосъдната палата се събраха родственици и другари на умрелия Георги Зафиров/72г./, който живеел в София, само че от 5 години бил ръководител на читалищното настоятелство в шуменското село Велино. Хората се изненадаха от развръзката, упорстват за заслужено наказване.

Както " Труд " писа, случаят, приключил със гибел, стана на 27 август по време на общоселско тържество. Георги бил със самодейци в Белокопитово и таман щял да си потегля с автомобила си със софийска регистрация. Тогава се завързал спор с непознатия Николай, който имал искания, че локалните остават и би трябвало да прибират масите на " софиянците ". Георги излязъл от автомобила и тогава подпийналия мъж му нанесъл удар в слънчевия сплит. Политнал обратно, паднал на асфалата и получил черепно-мозъчна контузия. В болничното заведение го оперирали, само че след няколко дни в кома, той умрял на 4 септември.

Съдебно-мецидинска експертиза би трябвало да откри причинно-следствената връзка сред удара, настъпилата контузия и гибелта.

Георги е някогашен чиновник на БНР. Колеги от шуменски читалища го разказват като огромен експерт и предан създател. Той ще бъде заровен в събота на Централните софийски гробища.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР